onsdag 26 oktober 2011

Ett land förtjänar de som styr det


Man frågar sig vad svenska skattepengar ska gå till. Man har alltså subversiv verksamhet för att störta regimer i världen som inte passar, som man kan läsa om i denna artikel i DN.
För det första har vi som nation inte ett skit att göra med hur andra länder styrs, eller ska vi vara något litet världssamvete som alltid vet vad som är rätt eller fel, ungefär som Olof Palme en gång ville? Och vad är nu en demokrati? Det finns knappt en diktatur som inte kallar sig demokrati, som t.ex. Nordkorea. Där hade man allmänna val nyligen och det är alltså demokrati eftersom folk vid valurnorna kan bestämma. Vidare finns det ju stater som Vietnam som vi pungar ut massa SIDA-pengar till, emedan det definitivt är en kommunistisk diktatur. Kanske har de val precis som Nordkorea, men är det en demokrati? Är USA en demokrati, med sitt tvåpartisystem, och krångliga elektorssystem? Kanske Schweiz, som kör med folkomröstningar inte tycker att vi har demokrati i Sverige – ger det dem rätt att understödja omstörtande verksamheter i Sverige? Vi har för ganska precis två år sedan sett hur rikspolitikerna (Billström och Schlingman), körde över den kommunala demokratin med partipiskan, var det demokrati?
Vad vi här i Sverige anser vara demokrati är en mycket relativt begrepp. Dessutom är det faktiskt så att hela media, inkluderande Public Service gör ren propaganda, varför man kan anföra att svenska väljare är förda bakom ljuset och inte har korrekt bakgrundsinformation. Kanske något land vill betala massa hemliga pengar till Avpixlat för att försöka störta den politiska korrektheten som är allmänrådande här?

Men de verkligt skrämmande är om man i Afrika och Asien stöder denna typ av verksamhet. Kanske är det regimer som inte passar svenska politiker, men man vet mycket lite om underliggande intressen och vilka som tar över ett land om en regim störtas. Om vi tittar på länder där islam är den största religionen, och regimen störtas för att den inte passar in i mallen för vad svenska politiker tycker är demokrati, är risken uppenbar att det blir en muslimsk diktatur. Då menar jag med diktatur att inga andra religioner tillåts och de som tror på någon icke-muslims religion förföljs. Artikeln visade bilder på internettrafiken i Egypten under Mubarak, och visst klippte han internet, men vad håller på att hända? Det muslimska brödraskapet håller på att ta över makten. Är det bättre? Tja, fråga de kanske 8 miljoner Kopter som finns i Egypten.
Eller vad håller på att hända i Libyen? Sannolikt samma sak och ett land som styrs av sharia-lagar. Är det en bättre demokrati eller rättsystem? Hur ser det ut i Iran? Gäng som kontrollerar områden i Islams namn och dödsstraff, våldtäkter och man jobbar ju på att skaffa kärnvapen.
Men varför ger man sig inte på Kina som förtycker oliktänkande, och där landet styrs med järnhand?

Så varför ska detta lilla land hålla på med subversiva verksamheter i länder vi vet mycket lite om, när vi själva har en tveksam form av demokrati, och inte vet ett dyft vad som kommer att hända i länder där regimer faller?
Det finns en mycket enkel grundregel som jag funderat över ett otal gånger och jag håller den för i det närmaste sann: Ett land förtjänar de som styr det.

Inga kommentarer: