söndag 16 oktober 2011

Läs mellan raderna


Här är en helt underbar artikel i DN. Flyktingsmuggling är ju hemskt, och egentligen snackar vi inte alls om flyktingar eftersom man måste betala runt 100.000kr för att bli smugglad. Det finns knappast en kotte som kommer till Sverige som flykting som är flykting. Någon har betalat 100.000kr för att personen ska kunna smugglas till Sverige, och de faller direkt utanför FN:s definition av flykting. Flyktingar finns i flyktingläger runt en krigszon, men de kan knappast betala 100.000kr för att bli smugglade till just Sverige. Sverige tar redan emot runt 30% av hela EU:s kvot av riktiga flyktingar per FN:s definition. Är Sverige 30% av EU?

Så för att ”stoppa flyktingsmuggling”, ska man alltså skapa någon form av konkurrerande verksamhet, där man har någon form av kontor i Irak. Detta kontor skulle alltså vara någon form av arbetsförmedling som fixar jobb till de som vill ha sådana, och när det är fixat ordnar man transport till Sverige och de börjar jobba i Sverige.

I andra världskrigets sista minuter skickade kommunisterna och amerikanerna ut patruller för att leta upp Tysklans ledande vetenskapsmän, som Werner von Braun och andra.
Är det någon som tror att det är raketforskare man letar efter i Irak? Vilken högteknologi finns i Irak som vi saknar i Sverige?
Vi har en arbetslöshet på runt 8%, och minst 20% för ungdomar, men man ska alltså fixa ett platskontor för Arbetsförmedlingen som ska förmedla arbeten för Irakier som vill invandra till Sverige. Allt under flaggan att konkurrera med ”flyktingsmugglade”. Det handlar inte om att stoppa dem, utan skapa en parallell verksamhet, som skulle minska deras kundunderlag.
Svenska ungdomar flyr till Norge för att få arbete, och dessa ska ersättas av Irakier, som inte kan ett ord svenska är lågutbildade men kanske har en kompis som kan fixa ett diskjobb i Sverige. Tankesmedjan verkar ha fått trassel på kedjan och arbetsförmedlingen borde väl rimligtvis ägna sig åt att ordna arbeten till svenska ungdomar? Men en arbetskraftinvandare kan när som helst lämna in en ansökan om asyl enligt Wendleby. Alltså är det bara att skeppa hit så många irakier man kan, det ordnar sig säkert på något sätt, eller hur?

2 kommentarer:

Urban jakobsson sa...

Grattis!
De länkar till din sida!

Ulmerkotten sa...

Urban! Jäpp, DN funkar men inte SvD. Där är jag bojkottad även om jag skriver ett blogginlägg om färgskiftningarna på koskit.