onsdag 12 oktober 2011

Svensk "rättvisa"


I Kalifornien röstade man för ett tag sedan om legalisering av cannabis, det blev ett ganska jämt lopp. I Nederländerna kan man vandra runt och se massor med ställen där det både är OK att sälja och röka cannabis.
Ok, rent medicinskt är det inte alls så farligt att röka cannabis. Men nu har svenska politiker i all sin vishet och med propagandaministeriet bakom sig bestämt att bara Systembolaget ska få tillhandahålla rusdrycker. Det är helt legalt. Psykofarmaka skrivs ut i massor, åxå helt legalt. Men cannabis och marijuana är förbjudet och därför dömer man några som odlade detta till långa fängelsestraff. Narkotika och knarkare är de epitet man slänger ur sig som konfetti eftersom det är vi svenskar uppfostrade med och ska åtlyda blint.
Vi snackar alltså om långvariga fängelsestraff, som man kan läsa om i denna artikel utan att egentligen något har hänt eller någon skadats. Avskräckning och straffsatser som inte alls står i proportion till skadan, handlar det om. Det är väl ungefär samma straff som för en grov våldtäkt. Vilket är värst?

Det här samhällets rättsapparat håller helt på att ”balla ur” och det verkar som domstolarna är helt i händerna på politikernas visioner och flummerier. Det första man måste fråga sig är vilken skada som egentligen skett. I detta fall ingen. Samtidigt är polisens uppklarningsprocent på inbrott, stölder och annat i det närmaste noll, och man förljuger statistiken om uppklarade brott som vi kunde läsa om för några dagar sedan.  Men de få man lyckas få fast, får ett litet ”ajabaja” och återkommer snart igen. Alla vet att det inte är mödan värt att anmäla en skadegörelse, en stöld eller ett inbrott, polisen rör inte ett finger ändå, och mörkertalet är gigantiskt. Riktiga brottslingar får inget straff (villkorligt) eller frias helt. Allt emedan polisen samlar poäng på att göra utandningsprov och mäta hastigheter på Svensson.
Hur många har Malmöpolisen fått fast för de mord och skottlossningar som skett den senaste tiden? Eller bombdåden i samma stad?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med helt.....Det är för jävligt, men ändringen kommer var så säkra. Vad vi människor gör i våra egna hem med våra egna huvuden, skall staten skita i. Hursomhelst, det är ok att dricka sin drog - du vet, den är skattad....

Anonym sa...

Frågan är hur lång tid det tar tills det gamla gardet ersätts tillräckligt för att få till en förändring i cannabisfrågan. Jag tror det kommer dröja minst 20 år, kanske mer. Majoriteten i Sverige som är 30+ tror väl fortfarande på vad dom hörde i högstadiet, av polisen med portföljen? Jag fick också höra propagandan i högstadiet på slutet av 90talet och jag kommer ihåg skräcken bland dom flesta kompisarna, hur man förmodligen skulle dö om man provade marijuana. Sen märktes stor skillnad när bredband blev vanligare och folk kunde läsa och bilda sig en egen uppfattning, så dom flesta förstod under gymnasiet att dom blivit indoktrinerade.

Kanske är dom flesta 30+ i Sverige övertygade om att det dom fick höra i högstadiet stämmer, och har man trott på en sak hela sitt liv lyssnar man inte på fakta, det är bara kolla på kommentarer i cannabisdebatter.. aja spelar mindre roll för mig då jag inte rökt på fem år. Men det är tråkigt iaf.

Ulmerkotten sa...

Men så fungerar det i socialistiska länder. Grundtanken är väldigt enkel; du lille medborgare är till för samhället - samhället är inte till för dig.

Alltså; om politikerna bestämmer att du inte ska röka skojröka, får du inte det. Inte för att det skadar någon, men för att politikerna beslutat vad som är bra för dig lille medborgare. Vid vite av långa fängelsestraff. Samma straffsatser som att mörda någon snart, andra till varnagel. Man kramar Systembolaget som en snuttefilt, med diverse urtöntiga motiveringar.

Sedan kan socialister inte skilja på stat och samhälle, men det är en annan sak - de drar likhetstecken mellan stat och samhälle.

Robin Shadowes sa...

Som före detta missbrukare kan jag visserligen tycka att man skall vara försiktig med droger. När jag gick i gymnasiet (sent 70-tal) så var det ett stort gäng som rökte på varje dag. Det höll på i flera månader men efter att skolan slutade så lade dom alla av. Alla utom en som gick vidare och så småningom blev pundare. Anledningen att jag själv började var just för att det var spännande. Sprit, vin eller öl kunde ju vem som helst komma över även om vi ännu inte hade åldern inne. Men det är säkert som du skriver. Det handlar om kontroll-samhället. Även om det skulle komma fram vetenskapliga rön att cannabis förebygger cancer (bara en tanke-lek), så skulle staten ändå undertrycka dessa rön och fortsätta hävda att det börjar med en hasch-pipa och slutar med en nål i armvecket på en smutsig toalett. Staten skulle inte ens skämmas för att tvinga oss installera kameror och mikrofoner i våra hem. Dom vill kunna veta exakt vad vi håller på med 24/7. Bara då kan dom vara säkra på att vi inte tänker felaktiga tankar.