torsdag 20 oktober 2011

Kennelklubben

Det verkar som hela Sydeuropa håller på att braka ihop ekonomiskt. Grekland, Italien, Portugal och Spanien har uppenbara ekonomiska problem. Alla andra länder inom EU ska tydligen bara ställa upp för att hjälpa dem, och man pumpar in Euro i massor för att hålla dessa länder flytande. Som jag ser det är det att vara del av en valutaunion inte bara att få fördelarna utan även ta sitt ansvar. Vad det än beror på att dessa länder inte klara att vara del av EU och valutaunionen spelar mindre roll, om det är för stora spenderbyxor eller korruption struntar jag i, men det är inget vi svenskar ska betala ett öre för. Jag lyssnar på tysk radio, och man håller på att sy ihop ytterligare ett hjälppaket till Grekland på rent astronomiska summor, långt, långt över en privatpersons fattningsförmåga (inklusive min).
Nu har vi varit med i EU ett tag. Vi har betalat politiker som åkt till Bryssel saftiga summor och de finns där idag, vi har fått hela befolkningsregisteret skickat till USA tack var EU, vi har datalagringsdirektivet, vi har gått massor med miljarder minus varje år på att vara med i EU, vi har runt 30% av alla EU:s kvotflyktingar som kommer hit. Vi kan inte stänga gränserna mot illegala invandrare, o.s.v. o.s.v. Med det är ju förbaskat bra att det finns en standard på gurkornas krökning som gäller alla EU-länder.
Kan någon försvara varför i h-vete vi är med i EU?

Är det inte dags att väga för och nackdelar, och med facit i hand konstatera att det var ett stort misstag att gå med i EU? Ok, det blev väl lite lättare över gränserna, men vad spelar det för roll i sammanhanget? När ska svenska politiker göra en jättepudel, och erkänna att hela projektet var ett stort misstag. Eller ska man fortsätta att pumpa miljarder söderut i det ofantliga svarta hålet, och dra i medborgarna svammel av typen ”vi är med och påverkar”?
Nu står hela valutaunionen på klippkanten, och det var en förbaskad tur att svenska folket sade ”nej” till att byta till Euro. De andra EU-länderna börjar väl damma av sina gamla tryckplåtar till DM, Franc, Gulden o.s.v. Vi borde gå ur EU rent generellt och dra oss tillbaka och slicka såren av mycket kostbar politisk dumhet. Riksdagen kan döpas om till Kennelklubben för den största pudel man någonsin gjort.

Inga kommentarer: