torsdag 20 oktober 2011

Ensamkommande flyktingbarn


I detta inslag och i artikeln tillstår Reinfeldt att invandringen kostar pengar och att det handlar om prioriteringar.
Men nu kan vi dra oss till minnes att TV vägrade visa SD:s inslag där man ställde invandring mot äldrevård. Nu säger t.o.m. statsministern sanningen.
Det är ett rent faktum att svenska skatteplånboken har en botten, och dessutom att invandringen kostar en massa pengar, men det vill man inte tillstå. Samtidigt vill Reinfeldt ha ett klart uttalande om att den svenska äldrevården, sjukvården, skolan, o.s.v. ska hamna i andra rummet det humanistiska snacket om att det är flyktingar som kommer hit, vilket är en ren lögn. Flyktingar flyr, och har inte råd att betala flyktingsmugglare runt 100.000kr för att bli smugglade till just Sverige. Det finns flyktingar enligt UN:s definition, och Sverige tar emot runt 30% av hela EU:s flyktingkvot.
Men i Sverige är det ju inget problem att plocka in vem som helst – så Ganna kan ju söka asyl som ”ensamkommande flyktingbarn” från Somalia. Om hon kastar alla identitetshandlingar och hävdar att hon är 16 år är det Migrationsverkets sak att bevisa att hon inte är det och att hon inte kommer från Somalia. Missa inte ordet bevisa, det är det viktiga.

Inga kommentarer: