måndag 31 oktober 2011

395 miljoner

Det är vad svenska skattebetalare skickade till palestinierna förra året, i år vet jag inte hur mycket det blir, men det är väl i runda slängar samma belopp. Av dessa 395 miljoner gick ca 240 miljoner till ”Demokrati, mänskliga rättigheter & jämställdhet” samt ”Hållbar samhällsutveckling”.
Nyligen har det ju varit en utväxling en israelisk soldat mot tusen palestinier. Så låt mig nu citera lite ur en artikel på Newsmill på denna länk. ”Efter att ha förhandlat sig till ett fördelaktigt avtal, och i utbyte mot den kidnappade Gilad Shalit, fått ut över 1 000 dömda våldsmän ur fängelse, belönade Hamas var och en av de frisläppta palestinierna med $2 500 i fickpengar. Den palestinska presidenten Mahmud Abbas ville givetvis inte vara sämre, så, samtidigt som han och hans Fatahparti förringade Hamas bragd, delade även den palestinska ledningen på Västbanken ut liknande summor till de frigivna fångarna.
Och senare i artikeln; ” Under ett dygn, sen lördagsmorgonen, har Islamska Jihad skjutit 39 raketer mot södra Israel.” De valde tydligen ett annat sätt att fira frigivningen…

Ok. Varför ger man dessa utväxlade fångar massa pengar, alltså runt 35.000kr/person om meddelandet inte är att det lönar sig att slåss för Palestinierna mot Israel. Det är meddelandet givetvis. Totalt snackar vi alltså om 35 miljoner, och det är väl småpengar för palestinierna som får bistånd från Sverige, och vidare kostar det väl att köpa mer vapen och nya raketer för att kunna attackera Israel. För vilken gång i räkningen vet jag inte men det brukar hända med jämna mellanrum. Snart kommer det hända igen och då vaknar svensk press och skriver om de angripande israelerna, som vanligt. Vilket land skulle acceptera att får raketer skjutna mot civilbefolkningen utan att reagera? Vad är de styrandes ansvar, om ej skydda civilbefolk-ningen.

Nu var ju den socialdemokratiska regeringen polare med palestinierna sedan Palmes tid, men varför ska en borgerlig regering fortsätta på samma sätt? Och märkligt nog…inte ett ljud i svensk press om vad regeringen håller på med eller vad som egentligen händer i detta område. Men det är väl inte PK eftersom regeringen tydligen, kontrollerar press, media, och i synnerhet det opartiska, objektiva, faktaförmedlande Public Service.

Nåja, 395 miljoner…vi har ju så bra äldrevård, skola och försvar i detta land att det är en summa som är försumbar, eller?

1 kommentar:

Robin Shadowes sa...

Jag vill strypa allt bistånd. Jag som medborgare har inte blivit tillfrågad om att dessa enorma summor skall strömma ut ur Sverige till terrorister och annat slödder, när vi så väl behöver pengarna i vårt eget land. Jag blir så förbannad på detta svineri!