tisdag 1 november 2011

Rena rama propagandan


Det finns saker som gör mig förbannad, och idag hittade jag en sådan. Bakgrunden är för det första tvingar man alla innehavare av ”kanalväljare” att betala s.k. TV-licens. Bara det är uråldrigt och rent vansinnigt. Systemet hör hemma på tiden ”Stockhom-Motala”, men hålls under armarna av politikerna som någon snuttefilt helt utan hållbara argument. För det andra har man Public Service som ska tillhandahålla opartisk information och fakta. Som alla vet gör man inte det utan agerar som spratteldockor i politikernas snören efter vad som är politiskt korrekt. Man kallar givetvis inte den propaganda man för just propaganda, utan det heter ”utbildning”, information” och ”nyheter”.

Vad dyker då upp om inte ”Rena rama arabiskan”, under utbildningsflaggan, och därtill ”Arabiska banar nya vägar”? Det luktar propaganda lång väg. För det första acceptans för arabiska som språk, det är inget officiellt språk i Sverige men man vill ge bilden av att det är ett viktigt språk att kunna. Sedan handlar det givetvis om acceptans för muslimer och islam. Man kommer säkert skylla en massa problem på att medborgarna inte är muslimer, och att deras leverne sunt. Terrordåd och annat kommer garanterat inte nämnas. Acceptans för muslimer och islam är det som gäller och vi svenskar ska se det som en fin berikning i vårt land. Vidare har vi ju det fina med att det finns så många som kan arabiska att ”det banar nya vägar” och tydligen ska vara någon form av gemensamt språk i Europa, eftersom det finns så många som pratar arabiska.

Public Service vet att man ägnar sig åt klockren propaganda, men man försöker lura i naiva medborgare att det är ”utbildning”. All propaganda i DDR hette åxå utbildning, fakta, information, ”för din egen skull” och var givetvis inte styrd av politikerna. Detsamma gäller idag i Nordkorea, på Kuba och i Venezuela.

Så nu väntar vi bara på att våra barn ska få lära sig arabiska, all mat ska vara halalslaktad till skolorna, fläskkött förbjuds, och det blir separat gymnastik och simundervisning för våra söner och döttrar. Musik i skolorna som man kan dansa till förbjuds. Arabiska kommer väl klassas som kärnämne eftersom det är så många i Europa som kan och talar det.

Men glöm nu inte att betala TV-licens, och passa på att göra din alldeles egna ”tackfilm”, för att du får information, fakta och objektivitet från Public Service.

2 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Engelskan kommer säkert snart vara utbytt med arabiska. Engelskan kommer förmodligen degraderas till ett språk man får nöja sig med att välja som tillval i högstadiet eller gymnasiet. Medan arabiskan kommer tränga sig in som obligatoriskt språk, kanske fr o m 3:an men förmodligen krypa ned till först 2:an och så småning direkt i första klass. Tanken är förstås att arabiskan så smånigom även skall tränga ut svenskan och knuffa ned det till andraspråk medan arabiskan blir vårt nya huvudspråk.

Ulmerkotten sa...

Ja, ska man göra sig förstådd i Sverige är det snart arabiska som gäller. Precis som poliserna i Malmö som "frivilligt" går och lär sig arabiska för att kunna tilltala buset vänligt och korrekt på deras eget språk.