tisdag 22 november 2011

Tippex i DN


Ibland blir man förbannad på sig själv, att man inte kopierar texter snabbare och spar dem. I DN idag finns denna artikel. Saken är den att den var lite längre vid 4-tiden än vid 7-tiden. Mona Sahlin hade uttalat en sak som var så korkad att jag reagerade direkt, men tänkte att det kopierar jag och skriver om när jag kommer hem. Nu kom jag inte ihåg den exakta ordalydelsen, men det gick i alla fall ut på att väljarna/medborgarna inte fattar vad som är bra för dem och det var anledningen till socialdemokraternas dåliga opinionssiffror, och de måste utbildas att rösta rätt och förstå sitt eget bästa.

Texten var alltså ett direkt fördummande av hela svenska valmanskåren, och höjde alltså politikerna, och då i synnerhet socialdemokraterna till allvetande orakel som skulle klappa de svenska medborgarna på huvudet och förkunna att ”det där är för komplicerat för dig lille väljare”.

Men nu försvann texten illa kvickt, och artikeln åxå från förstasidan. Alltså; var hon felciterad och allt var en lögn, eller eftersom det var skrivet som ett rent citat, sade hon verkligen detta, och tror att de allsmäktiga politikerna kan dra i svenska medborgare vilka lögner som helst, för deras eget bästa som de inte fattar.

Kopplingen till det som nämns tidigare i artikeln blir då genast lite mer intressant. Det är ju då så att det snackas om att hon skyr SD som pesten, och politikerna fattar det här med det fina i invandringspolitiken, emedan medborgarna är för dumma för sitt eget bästa.

Men var är då argumenten? Svamla om berikning går bra, hitta på nysvenska går strålande, dölja problem och kriminalitet åxå, tillika kostnader och att dölja fakta. Givetvis åxå att ha strypgrepp på pressen a’ la Saltsjöbadsavtalet, och här har vi återkopplingen.

Politikerna kontrollerar och dikterar exakt var svensk press ska och får skriva när det gäller invandringspolitiken, och även politikernas uttalanden. De verkar alltså ha ångervecka, några timmar lång som längst.

Men i samma tidning, samma dag i denna artikel gör man en riktig långfiskning mellan Åkesson och Avpixlat som påstår att vi har och har haft en massinvandring av Somalier.

Men vem kan förneka detta, det är ju för helt sant? De senaste åren har de största flyktinggrupperna kommit just från Somalia, Afghanistan, och Irak, i nämnd ordning. Vi tar emot enorma mängder ”flyktingar” i proportion till antal invånare. Går det att förneka? I mitt förra inlägg kan du läsa om att tullen plockat in 16 ton (jäpp, 16.000kg) khat. Och att de som de plockat in kostar svenska skattebetalare massor. Inte ett ljud om detta i pressen. Vilka förutom Somalier tuggar så mycket khat? Och det är alltså vad tullen tagit - vad har man inte tagit, vad är mörkertalet?

Sedan är det helt enkelt så att Avpixlat är en förbaskat bra site för att se den information som media generellt döljer, och det är massor. Tidigare var det PI, men Avpixlat har axlat bördan. Läs Avpixlat och börja fatta vad det hela handlar om, och hur du i media bara får den bild av verkligheten som de vill att du ska ha och få. Visst finns det idioter där åxå, men mycket få, och nästan alla är mer eller ironiker och berättar sanningen om den ”information” du får via media och i synnerhet Public Service.

2 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Med lite tur så har nån annan hunnit ta en skärmdump innan det försvann. Finns rätt många vakna människor därute. Så fall dyker den säkert snart upp på Flashback och AP.

Ulmerkotten sa...

Jäpp. Det är ju rätt vanligt att man "flashar" hela artiklar som inte riktigt är PK, men man tvingas skriva om ändå p.g.a. nyhetsvärdet. Kanske griper någon chef in på tidningen som vet var ribban ska ligga.

Så ser man något ska man faen kopiera, eller skärmdumpa det kvickt som attan - det kan vara borta inom några minuter.