söndag 20 november 2011

Rastertekniken - ett exempel

Med koppling till det jag skrev igår, d.v.s. att invandrare är kraftigt överrepresenterade i när det gäller sexualbrott, och att man mörkar detta har vi ett typexempel på i dagens SvDDNSydsvenskan  och SVT.
En liten dansk tjej på 10år blev våldtagen, och det står om detta i medierna ovan. Man berättar i samtliga fall att förövaren var 16-18år.

Men man utelämnar avsiktligt det man skriver om i danska media, vilket är ”Gerningsmanden er omkring 16 til 18 år og af afrikansk udseende med kort og krøllet sort hår.” (BT)

Detta är ett typexempel på rastertekniken när det gäller propaganda. Man selekterar nyheter baserat på den bild man vill att läsarna ska få, och man plockar bort information som läsarna inte ska få.
Att skriva i Sverige att en person med invandrarbakgrund begått ett sådant brott går ju inte, så man nöjer sig med hans ålder. Så eftersom vi vet att samtliga överfallsvåldtäkter i Oslo den senaste tiden begåtts av personer med icke-norskt ursprung behövs det inte mycket gissande för att anta att bilden är den liknande i Sverige, men den informationen får vi inte via media eftersom den inte är PK. Alltså får svenska kvinnor en felaktig bild av riskfaktorn och utsätter sig eventuellt för risker att bli våldtagna eftersom det inte fått korrekt och komplett information. Den senaste utredningen av BRÅ är 6 år gammal och det finns inga nyare siffror. Men det BRÅ konstaterade då, var att personer med invandrarbakgrund var kraftigt överrepresenterade när det gällde sexualbrott.

Alltså, är det bara som svensk medborgare att söka korrekt information, antingen på nätet eller i andra länder, samt att lära sig läsa mellan raderna. För i Sverige får du bara veta vad politikerna och media vill att du ska få veta – det är ren och skär propaganda, som i detta fall exemplifieras av den mycket populära rastertekniken.


Här har vi ett annat exempel från UNT.  Två bröder har alltså givit sig på en man med träpåkar för att denne hade ett förhållande med brödernas syster. Är detta normalt svenskt beteende? Alltså är det bara att sätta igång att läsa mellan raderna eftersom man vet att media utlämnar all negativ information om det på något sätt kan kopplas till invandrare eller invandring. Hade det i detta fall varit svenskar, kan man vara övertygad om att man skrivit betydligt fler detaljer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Where were the police when this happened? They are the ones to blame. Why didn't they do patrols of the area?

In my recent experience in Sweden my neighbor called the police on me for closing their door which was blocking the hallway, 6 police officers showed up and harassed me for 30 minutes. Surely if they did not waste time harassing people maybe they could be on patrol and preventing real crime from happening.

So, in Sweden, if you close a door you are a "criminal" but if you rape a girl you can get away with it. An interesting message.

Ulmerkotten sa...

The police can't possibly follow every woman or girl anytime, anywhere. They also avoid areas with problems, they don't want more problems or work than you and I.
I don't have any clue about your specific case though, and what triggered six officers to show up.