onsdag 23 november 2011

Dagens dikt


Hela den här artikeln i DN luktar gräsligt illa. Det finns ju massa understöd för att få folk in arbete, och man kan misstänka att dessa åtgärder utnyttjas å det grövsta som inte var menat. Man betalar en stor del av lönen för de som sätts i arbete o.s.v.

Samtidigt har vi en stor ungdomsarbetslöshet och våra svenska ungdomar flyr till Norge för att få jobb. Man kan även notera att DN snackar in ”kartläggning” vilket låter seriöst och avslöjande.

Man skulle nog kunna skärskåda och plocka isär denna artikel för att avslöja en massa rena lögner, men det är ju så med PK-media att man vill ge en bild av att alla som kommer till detta land tillför landet något, och den gamla lögnen om arbetskraftsinvandring dammas av. Så för att förvirra läsarna blandar man lite statistik med intervjuer, och påstår lite olika saker. Vanligtvis brukar sådant här kombineras med att vi behöver arbetskraft och att 40-talisterna går i pension. Jag betvivlar att en enda kotte från Afghanistan, Somalia, eller Irak kommer hit för att bidra med högteknologi, eller att de behövs för att vi ska klara oss. Det går ju rätt bra i Finland som har en betydligt restriktivare flyktingpolitik än Sverige. (mp) och (v) brukar dessutom satsa på tårdrypare, gärna i kombination med väl valda exempel för att ge tyngd åt sina direkt ihåliga argument.
Min gamle ekonomilärare på gymnasiet yttrade en gång följande; - De som kommer till detta land, kommer hit för att få en bättre levnadsstandard. Det finns inte en enda som kommer hit som flykting.
Han hade helt rätt, och dessutom verkar det som det börjar finnas kopplingar till terrornätverk, samt att ”stackars flyktingar” skickar pengar som hjälper till att finansiera t.ex. Al-Shabaab.
Så jag tror inte ett vitten på DN:s artikel. Man har hittat lite nya vägar att lura svenska skattebetalare på pengar, det handlar inte ett dugg om arbetskraftsinvandring.

Men jag skulle vilja avsluta med två citat ur artikeln:
"Den förre socialdemokratiske migrationsministern, Jan O Karlsson, numera verksam i Tankesmedjan Global Utmaning, säger: – Migrationen till Sverige har länge styrts av att vi svenskar velat uppleva oss som goda. Det har bara varit dem som vi har tyckt synd om som har fått komma hit. Det liknar ett kolonialt tänkande. Den nya, moderna invandringspolitiken bygger mer på ett globalt och ömsesidigt beroende."
Nu borde man nog kolla proppskåpet på "tankesmedjan". På vilket sätt är Europa eller Sverige beroende av de som kommer till detta land. Tala nu om för mig vilket beroende Sverige har av Somalia, Afghanistan eller Irak. Raketforskning?

Det andra citat är:
"Vänsterpartiets Kalle Larsson, en annan före detta riksdagspolitiker med invandringsfrågor högt på agendan, säger:
– Trendskiftet är djupt riskabelt. Nu styr vi bort från en kostsam flyktinginvandring mot en mer lönsam arbetskraftsinvandring där människor utnyttjas genom låga löner."

Han menar alltså att man ljugit för svenska folket. Han tillstår att flyktinginvandringen är och har varit kostsam. Det har sjuklöverns politiker och i synnerhet inte (v) gjort tidigare. Hur många gånger har vi hört (v)-politiker dra snyftvalser och ovanpå det ljuga om det skriande behovet Sverige har av den berikande invandringen? Men han oroar sig givetvis för sin väljarbas, d.v.s. att lågavlönade, lågutbildade personer ska ersättas av invandrare, därav hans reaktion.

Inga kommentarer: