onsdag 16 november 2011

Ursäkta att jag ursäktat mig.


Visst är det kul med politiker? Först hade Juholt inte gjort något fel. Sedan hade han gjort fel, och tillstod detta. Sedan bad han om ursäkt för att han gjort fel, och ångrade sig. Nu ångrar han att han bad om ursäkt för att han hade gjort fel eftersom han egentligen inte alls gjort fel. Så han ber alltså om ursäkt för att han bad om ursäkt, som man kan läsa i dagens DN.

Ska det vara på det här sättet, kan han lika gärna gå med i Folkpartiet för de kan ju aldrig bestämma sig, och så kan han be om ursäkt för att han bad om ursäkt för att han bad om ursäkt.

Handeln har ju ”ångervecka”. Juholt har just uppfunnit ”ångermånad”, d.v.s. den tiden socialdemokraterna borde ha på sig för att kunna ångra sitt partiledarval. Men å andra sidan är det ett utmärkt val - en partiledare ska ju just vara en ledare som inger förtroende, utstrålar styrka och säkerhet. Ursäkta mig, men ger ånger, alltså ursäkter för ursäkter ett sådant intryck? Ett orakel, en klippa när det blåser, en person som kan leda landet, en landsfader som Per-Albin, Erlander eller Sträng?

Eller åxå är det så att Juholt är en datanörd och tror att man, precis som på datorn kan trycka Ctrl+Z upprepade gånger till dess allt blir bra igen, och alla dumheter glömts av den dumma datorn eller de naiva medborgarna i detta fall.

Sorry, Juholt. Jag kanske var lite hård, jag hoppas du ursäktar.

3 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

"Eller åxå är det så att Juholt är en datanörd och tror att man, precis som på datorn kan trycka Ctrl+Z upprepade gånger till dess allt blir bra igen, och alla dumheter glömts av den dumma datorn eller de naiva medborgarna i detta fall."

Jag tror faktiskt att han gjorde just det men det enda som hände var att större delen av mustaschen försvann. Bara en liten fyrkantig ruta blev kvar. Då bidde Juholt desperat och tryckte frenetiskt på Ctrl-alt-del men det enda som försvann var datorn hans. Så kan det gå när inte haspen är på. :)

Ulmerkotten sa...

Haha! Jag Juholt verkar nu ha fått Bluescreen efter opinionsmätningarna och ingen har något recept. Too bad...

Robin Shadowes sa...

Jag hade en animerad gif tidigare som var rätt kul. Fick en sån där typisk windows-ruta med texten: Trying to download the whole internet. han kanske råkade ut för en sådan på riktigt? Eller den som säger: Attemptimg to try to give a damn? LOL