lördag 26 november 2011

Bieffekter av invandringen


De senaste åren har vi haft en stor inströmning av s.k. flyktingar från Somalia. Som en följd av det har vi en massa passiviserade somalier som inte har jobb, utan sitter och tuggar khat. För några dagar sedan kunde vi läsa att tullen hittills i år beslagtagit 16 ton khat. Hur mycket man inte har beslagtagit vet förstås ingen, men man kan ju gissa eftersom kontrollerna vid landets gränser numera är i stort sett obefintliga. Givetvis är narkotikasmuggling lukrativt, och denna verksamhet finansierar säkert både kriminella gäng samt skickas tillbaka till t.ex. Somalia och Afghanistan för att finansiera Al-Shabaab eller liknande samt de stridande talibanerna.
Alltså blir svenska fängelser överfulla med personer som försökt smuggla narkotiska preparat men haft oturen att åka fast. De svenska politikernas motdrag är genialt; man sänker straffen för narkotikasmuggling, för att få mer plats i fängelserna, som vi kan läsa om i denna artikel. Snacka om dubbelmoral.

Samtidigt försöker man ljuga för medborgarna om att invandringen behövs. I denna artikel där Hillevi Engström kommer dragande med den mest uttjatade och rent felaktiga klyschan som låter så här ”-– Man kan vara optimistisk eftersom 40-talisterna nu lämnar arbetslivet och de årskullar som är på väg in är små. Alla kommer att behövas.

Ok, 40-talisterna föddes 1940-45. De är nu snart 2012, vilket betyder att de är mellan 67-72år. Påståendet är en ren lögn. De har varit pensionärer i minst två år redan och att plocka in folk idag, som inte får jobb gör bara saken ännu värre. I denna artikel kan vi läsa att OM arbetslösheten bland utlandsfödda varit densamma som för svenskfödda hade kostnaden för skattebetalarna varit 34 miljarder lägre. 34 miljarder, 34.000.000.000kr. Det var någon professor som räknat fram den totala invandringens kostnad för något år sedan till 40-50 miljarder. Det tror jag inte ett dyft på. Alltså, det trettiofyra miljarderna är bara skillnaden, vad hela kostnaden är bara för arbetslösheten för invandrade talar man givetvis inte om.

Vi har alltså en stor arbetslöshet, våra ungdomar flyr till Norge för att få jobb och vi plockar in massor med personer till detta land som inte är flyktingar (enl. FN:s definition), och som i snitt inte får jobb på runt åtta år. Vanligtvis är de även lågutbildade, vilket förutom att de måste lära sig svenska, måste utbildas för att på något sätt kunna få vilket lågbetalt arbete som helst. Men trots alla insatser, lotsar, understöd och vad man nu håller på med går det för t.ex. Somalier runt 8 år i snitt innan de får arbete. Och ”flyktingströmmen” fortsätter. Det står även i artikeln; ”Enligt siffror från Arbetsförmedlingen saknar så många som 25 procent av de senaste årens utomeuropeiska invandrare utbildning motsvarande grundskola.
Så man frågar sig vad de svenska folkvalda politikerna inom sjuklövern håller på med. Invandringen behövs inte – vi har redan arbetslöshet och i synnerhet ungdomsarbetslöshet. Snacket om 40-talisterna håller inte heller, och de ”flyktingar” som kommer hit idag måste snarare försörjas och utbildas ett antal år innan de kommer ut på arbetsmarknaden. Detta samtidigt som 40-talisterna är i pension, och vi kan läsa chockrapporter om hur dålig svensk åldringsvård är.

Ovanpå det har vi alla bieffekter av invandringen, och det är knappast någon hemlighet att kriminalitet frodas i berikarområden och att invandrare är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken, och då i synnerhet sexualrelaterade brott. Men var är BRÅs statistik? För sex år sedan kom en utredning omfattande fem år som visade att invandrare var kraftigt överrepresenterade i brottstatistiken – var är utredningen idag. Vi vet att samtliga överfallsvåldtäkter i Oslo den senaste tiden utförts av personer med ”icke europeiskt” ursprung. Hur ser det ut i Sverige?

I pressen gör man allt man kan både för att förtiga sanningar och dölja kriminalitet relaterat till invandrare, som alla vet, eller borde veta eller inse. Senast idag flashade DN en nyhet om en kvinna som blivit våldtagen av två män i ett berikarområde söder om Stockholm. Givetvis gav man inga som helst beskrivning av gärningsmännen. Precis som vanligt alltså, vilket för läsarna bakom ljuset när det gäller invandrare och våldtäkter. Men vad värre är, svenska kvinnor blir inte medvetna om de risker de utsätter sig för i kontakter med män med utländsk härkomst.
Men det är väl ett pris kvinnorna får ta för berikningen, eller hur Gudrun Schyman, och andra militanta feminister, som tjafsar om kvoteringar och eldar pengar?

6 kommentarer:

Urban sa...

Man blir bara sa javla vansinnig pa den Svenska regeringen och den forljugna pressen,varfor slapper man in folk i landet utan pass som vi sen inte kan avvisa,Alexandermannen kommer med storsta sannolikhet inte utvisas trots att han ar en stor sammhalsfara,kan inte nagon likvidera svinet.

Ulmerkotten sa...

@ Urban

Ok, lördagskväll. Ja, det är tvivelsutan så att svensk press styrs av politikerna. Jag känner dock inte till Alexandermannen.

Anonym sa...

SD blogg detta el?
Enligt dig finns det inget positivt med invandring?
Du tar upp endast negativa saker?

Enligt mig största arbetsgivaren i Sverige, är Kommuner. Tittar man på hur man anställer inom Kommunal verksamhet, alias svåger politik. Ser man ganska lätt hur icke svenska inföddingar diskrimineras på ett indirekt sätt och får aldrig samma chans. Jag är en av 40 anställda på en avd, som måste jobba dubbelt så mycket som en svensk infödding, har akademikskt utbildning ifrån Sverige, till skillnad från 90% av mina kollegor som saknar det, samtidig som jag har lägre lön.

Vilken rättvisa pratar du om mn vän?
/Alex

Anonym sa...

Läs gärna denna artikel i Sydsvenska dagbladet där man ordgör sig för att t.ex. gamla traditionella S-väljare, som byggnadsarbetarna, börjar tröttna på socialdemokraternas nuvarande invandringspolitik: "Är Socialdemokraterna på väg att anpassa sig till SD, enligt samma mönster som i Danmark med Dansk Folkeparti?
Förre S-ledaren Mona Sahlin är orolig för det. Främsta tecknet i Sahlins ögon: Ilmar Reepalus förslag om tillfälliga medborgarskap för invandrare.
Men i en byggbod i Arlöv nickar socialdemokrater gillande åt Reepalus förslag. Tuffare tag mot invandring är precis vad som krävs för att hindra flödet av S-väljare till SD, tror de.
– Juholt, vilken nisse!
– Han bara klantar sig.
– Det är fel ledare.
– Fast det har blivit ett jävla drev också. Vem hade klarat en sån granskning?
– Men det är inte bara Juholt. Sossarna är för fega. De måste prata om invandringen.
– De är rädda att tappa utländska röster. Invandrarna har blivit så många nu.
– Vi har varit för snälla, vi svenskar." [ http://bit.ly/tjwmPf ].

Så fortsätter det, men inte utan att man påpekar att så får man inte tänka själv och inte ska man kritisera invandringspolitiken för då är man dum. Säg efter mig: D-U-M...


Det verkar dock som om man i artikeln även måste klargöra Reepalus och Socialdemokraternas inställning, då folk inte riktigt genomskådat vad man egentligen vill: "Han sitter i andraklass-kupén, Ilmar Reepalu, när jag hoppar på Öresundståget vid Malmö C. Malmös mustaschprydda kommunalråd har hållit tal på en konferens i Köpenhamn. Nu ska han till Helsingborg för nästa punkt i hans späckade schema. På tåget passar det bra att prata med Sydsvenskan om det förslag som gör att han buntas ihop med SD.

– Det är ju så fel. SD vill ha mindre invandring - jag anser snarare att vi behöver en större invandring, säger han.

Ilmar Reepalus förslag är tudelat. Den första delen handlar om att invandrare lättare ska få bli svenska medborgare, så att de snabbare ska komma in i samhället. Reepalu vill även ge nyanlända hantverkare förtur vid offentliga upphandlingar – en sorts tillfällig kvotering, så att hantverkarna får referenser och snabbt kan få fler jobb..."

Inte undra på att folk reagerar på särbehandlingen av redan etablerad befolkning och på den stora invandringen i dessa tider med stor arbetslöshet.
Allt som allt en läsvärd och tänkvärd artikel.

@Urban/Ulmerkotten, ni menar väl den s.k. Alexandramannen? Källa: [http://sv.wikipedia.org/wiki/Alexandramannen]. Ni hittar mer information om ni googlar på nätet, förslagsvis med hans riktiga namn som inte framkommer i gammelmedia så ofta...

Anonym sa...

@Alex: Om det är fråga om lönediskriminering av dig på din arbetsplats p.g.a. av ditt ursprung så är det djupt orättvist och jag hoppas du får samma rättigheter och lön som svenskarna då du sköter dig och jobbar hårt. Men tyvärr är det så att folk som avviker på ett eller annat sätt måste nog sköta sig exemplariskt för att bli hackkycklingar och syndabockar. Det är t.ex. inte lätt att vara skinnknutte, punkare, utlänning eller något annorlunda. Du märks, oavsett du vill det eller inte. Men du får se det positiva i att du, genom att jobba på hårt och sköta dig visar att alla invandrare inte per automatik är lågutbildade arbetsskygga analfabeter (om den exemplifierande och extrema klichén tillåts).
Vad är det för fel på SD förresten? Jag tycker det är fullt berättigat att kritisera den rådande frikostiga invandringspolitiken när Sverige har stora integrationsproblem med vissa grupper och det dessutom är hög arbetslöshet i landet.
/Anonym 13:39

Ulmerkotten sa...

Det fins ju hur många dumheter som helst när det gäller invandringen. Bara ett exempel: För en massa år sedan var det tjafs om kvinnliga präster, och politikerna tvingade i princip fram kvinnliga präster och sparkade präster som, enligt deras tro, inte ansåg att det var förenligt med bibeln att ha kvinnliga präster.
Sedan dyker islam upp, med invandrarna. Man har en kvinnosyn som inte hör hemma i ett modernt västerland. Mot detta höjs inte en röst. Var är kraven på kvinnliga imamer? Hur kan muslimska män kräva att kvinnorna ska gå runt som vandrande sopsäckar. Månggifte..., mannen får slå sin fru, synen på homosexuella, jämställdhet...o.s.v.

Inte ett ord, för nu är det tydligen "berikande" med islam och svenska kvinnor blir våldtagna av utomeuropeiska män, är tydligen som det ska vara. Det tystar man ner och beskriver aldrig gärningsmännen i pressen eller någon statistik.