tisdag 29 november 2011

Berikningsnytt och demokrati

Senaste berikningsnytt: I den första får man läsa mellan raderna som är brukligt i svensk press. Det handlar om att några åkt förbi ett tingshus och skjutit på detsamma. Det finns tydligen vittnen och uppgifter, men de håller polisen för sig själva. Om man nu vill ha fast de här idioterna vore det kanske läge att berätta det man vet, men eftersom man (enligt Lilla Saltsjöbadsavtalet), ska tona ner alla kopplingar till invandrare och invandring får man veta att de åkte förbi i en bil.  Mycket detaljrikt, eller hur? SvD fann för gott att flasha denna nyhet eftersom den har invandringsanknytning, visar man den några timmar seda försvinner den från förstasidan. Personligen tycker jag det är minst sagt en stor nyhet att man beskjuter tingsrätter, men det tycker tydligen, och enligt instruktionerna inte SvD.

Sedan har vi fotbollsklubben Syrianska som utmärker sig och man har ådömts böter för att man inte sköter sig, eller rättare sagt är det väl fansen som efter att ha bott i Södertälje i autonoma områden sedan 60-70-talet, tydligen inte är integrerade än. Det fanns ju bråkstakar inom AIK, Djurgården och Hammarby, men de rök mest ihop för att de bara var ute efter att slåss, och inte per se ställa till kravaller eller så.

Sedan har vi ett litet knivbråk i Tensta. Inte ett ljud om invandrargäng eller invandrare där heller givetvis även om det inte finns en enda svesnk som skulle vilja bo i Tensta, Rinkeby eller Hjulsta. Inte PK, och det var väl ren tur att det inte blev ”nordvästra Stockholm”, eller Spånga som Tensta tillhör.
Om vi har några berikande våldtäkter det senaste dygnet vet jag inte. De är antagligen så vanliga att riksmedia inte ens tar upp dem, och det är givetvis helt enligt instruktionerna. Locket på.


Men sedan har jag funderat under dagen på hur det egentligen står till med svensk demokrati. Jag kom till en skrämmande slutsats, och det är att vi egentligen inte alls har demokrati, utan snarare en korsning mellan diktatur och demokrati. Anne-Marie Pålsson har precis berättat hur det i själva verket fungerar (länk SvD och länk DN), vilket är att de folkvalda är piskade och tvingade att rösta efter partilinjen. Det är i o.f.s. inget nytt, men om statsministern sagt ” Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan? Som får tycka vad ni vill? Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat”, kunde kan lika gärna sagt; ”Tror ni det här någon form av demokrati där ni tror att ni är folkets representanter och får tycka och rösta hur ni vill. Här är det jag som bestämmer.”
Regeringens politik bestäms givetvis av Reinfeldt, och sedan förbjuder man Riksdagsledamöterna att ifrågasätta den, och definitivt förbjuder dem att rösta emot den.
Så då då frågar man sig varför det sitter 349 nickedockor i Riksdagen, som dessutom inte ids vara närvarande utan har jobb vid sidan av och kvittas ut, enligt den överenskommelse man har?
Vore det inte mer logiskt att bara ha en knapp för varje partiledare som lade alla partiets mandat automatiskt på det han eller hon röstade på? Då skulle man ju slippa allt trams och riksdagsledamöter som öppnar munnen och tror att de kan bidra med något eller menar att de har en egen åsikt. Mycket mer praktiskt helt enkelt, men i praktiken precis samma sak.
Att ministrar och partisekreterare anser sig ha rätt att köra över den kommunala grundlagen med direkta hot såg vi direkta bevis på i fallet Vellinge, för ganska precis två år sedan då Billström (migrationsminister) och Schlingmann (partisekreterare) kontaktade Vellinges politiker och hotade med en lagändring om man inte tog emot ”ensamkommande flyktingbarn”. Alltså skäggiga muslimska ankarmän.
Sedan har vi ju Riksdagsdebatterna som är ett rent skämt. Det är inga debatter utan rent svammel, man svarar inte på frågor utan har gått kurser i att spela överlägsen och säker, detta gäller i synnerhet Billström, där han bara snacka total dynga och ljuger svenska folket rakt i ansiktet. Det är nämligen så att det inte blir några debatter eftersom frågorna och tiden är strikt begränsad. Alltså kan muppar som Billström bara ”flyta iväg”, och snacka någon smörja relaterat till ämnet utan att svara på konkreta frågor, eftersom frågaren inte har tid att upprepa frågan eller yxa skitpratet.
Min slutsats är att Sverige är en ren skendemokrati, där medborgarna tror att de har demokrati, men riksdagledamöterna bara är knapptryckare efter det kärntruppen i partibunkern bestämt, eller i värsta fallet efter en kohandelsöverenskommelse man gjort för att skaffa sig majoritet. Det sistnämnda har vi ett exempel på när moderaterna gjorde en överenskommelse med miljöpartiet, bara för att kunna blockera sverigedemokraterna. Hur många hade idag röstat på moderaterna om de fått veta att de skulle komma dela säng med de kommunistiska miljötalibanerna?

Det finns dock ett land som är det mest demokratiska i världen (i alla fall av de jag känner till), och det är Schweiz, man folkomröstar eftersom det är folket som ska bestämma, inte ett gäng besserwissers i regeringspartiets bunker. Handuppräckningar på torget i den lilla staden går bra, röstningar inom kantonerna åxå, eller som i fallet minareter, hela Schweiz. Men det sistnämnda var ju ett missbruk av demokrati, och populistiskt enligt minister Sabuni när det begav sig för några år sedan…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige är idag inget annat än en ren öststatsdiktatur.

Ulmerkotten sa...

Jag misstänker att man på SÄPO sitter och sorterar ut "olämpliga" dokument, på de som jobbade för DDR. Sedan kommer Beatrice Ask medge tillgång till dessa akter. Personer som lever (politiker, journalister), kommer givetvis sorteras bort och sedan blir det en harmlös diskussion ett tag.

Tja, de propagandaknep man använder sig idag är ju ganska snarlika de DDR körde med. En ren slump månne?