onsdag 30 november 2011

DN kultur och Expo fattar inget


I denna artikel står det ren smörja och är rent smutskastande. Man börjar med att ta upp massmordet av idioten i Norge, kopplar det med de nynazister som härjar i Tyskland och sedan försöker man snyggt glida över på det nysvenska ordet fämlingsfientlighet. Man svamlar lite om att man valt ut tio ”främlingsfientliga” bloggar och sidor man monitorerat trafiken på. Man kommer med lite statistik som man inte ger någon som helst underbyggnad till, och snackar lite om PI som helt riktigt är stängd, men nämner inte ett dugg om att den siten nu heter Avpixlat, givetvis för att inte tipsa läsare om den och ej heller snackar man om antalet besök, som för Avpixlat brukar ligga mellan 500-1000 (samtidigt, under hela dygnet). Sedan kommer lite koppling till rasister, högerextrema grupper, man avhandlar Internets betydelse, och man får reda på att två statliga utredningar som är tillsatta av någon helt idiotisk anledning, som sitter grunnar på internet, media och just ”främlingsfientlighet” Man avslutar med att låta Bengt Westerberg komma till tals som givetvis inte är sen att koppla knyta ihop påsen med Hitler och 30-talet.

Vad har jag nu för problem med detta? Varför blir jag förbannad när jag läser sådant här? Det hela är ganska enkelt, men jag ska försöka förklara eftersom de som skrivit den inte alls verkar förstå vad det hela handlar om. Det första är orden demokrati och yttrandefrihet. Enligt grundlagen är de fundament i Sverige. Nu är det bara så enkelt att media inte tillhandahåller komplett och korrekt information till medborgarna, och på denna information ska medborgarna sedan rösta i demokratiska val. Artikeln i sig självt är ett lysande exempel på hur man gör kopplingar mellan extremism, nazism, rasism, det nysvenska ordet främlingsfientlighet, och siter man inte nämner namnen på utan har valt, klumpar ihop och sedan uttalar sig om och kastar fram någon irrelevant statistik som man inte berättar ett vitten om men ska ge skenet att det är vilseledda unga män med extrema åsikter som skapar och surfar på dessa sidor på nätet. 

Vi har alltså i artikeln ett strålande exempel på hur man bedriver propaganda och inte tillhandahåller fakta, utan åsikter, nysvenska och felaktigheter. En av grundprinciperna för propaganda är just att tillhandahålla sådan under flaggan ”information”, ingen vill ju ha eller betala för propaganda, eller hur? Public Service trycker på just detta, och är det det enda information du får är det givetvis den fundament för dina åsikter. Det är alltså opartisk, opolitisk och korrekt information, precis som man tillhandahåller på Kuba, i Iran, i Kina och i Nordkorea. I det sistnämnda landet hade man ett valdeltagande på 99.9% det senaste valet och de styrande blev valda med en överväldigande majoritet i det demokratiska valet. 

Det finns ingen opolitisk eller opartisk information – allt är speglat (avsiktligt eller oavsiktligt), av de som förmedlar den. I USA, Israel, Sverige, Kina, eller var du vill.

Men låt oss återgå till artikeln. Det fundamentala felet man gör, eftersom man är indoktrinerad av de ”fakta” som under minst 30 år tillhandahållits, är att förneka människor sin rätt att framföra sina åsikter. Vi pratar inte om lagbrott, och dessutom handlar det inte om ”främlingsfientlighet”. Det handlar om Sverige som land och vår invandringspolitik. Det betyder alltså inte ett dyft om att man ser ner på personerna som kommer till detta land, det handlar inte om rasism, det handlar inte om nazism. Dt handlar om invandringspolitiken och de kostnader den för med sig, samt att Sverige inte som land klarar av att ta emot hur många personer som kommer hit för att söka sig högre levnadsstandard, och i synnerhet inte när de inte kan eller kommer tillföra landet något (utan vara en nettokostnad) för samhället under överskådlig framtid.
Humanitära skäl brukar, i synnerhet av miljöpartister och vänsterpartister anföras som flyktingsskäl. Men problemet är att det kostar ca 100.000kr att bli smugglad till Sverige, och alltså har någon betalat dessa pengar för att bli smugglad till just Sverige. Slutsatsen är att det är inga ”riktiga” flyktingar som kommer hit, utan ekonomiska lycksökare. Sverige tar emot flyktingar åxå, 30-40% av hela Europas kvot för flyktingar. Det är riktiga flyktingar, inte ekonomiska lycksökare. Kostnaden för att ta emot dessa lycksökare vet ingen, men det är sannolikt någonstans mellan 100-200 miljarder. Siffran finns kanske men den publicerar man inte.
Så min slutfråga är, eftersom jag inte är rasist, nazist, har många utländska vänner av olika hudfärg, religion, kultur och härstamning, samt har bott som invandrare utomlands i ca 10 år.  På vilket sätt är jag främlingsfientlig? Jag har intet emot någon person per se, eller förutfattade meningar, men det lilla landet Sverige kan inte vara ett paradis för alla världens ekonomiska lycksökare som kommer hit av alla upptänkliga och påhittade skäl.

Så jag betackar mig för DN:s artikel, de utredningar man har satt igång, samt Expos dumheter, även fast jag är tvingad att betala för hela baletten. För min egen skull givetvis via skattsedeln, eftersom jag tydligen inte förstår mitt eget och landets bästa.
Så berätta nu för mig. Ordet är ditt i denna rasistiska, nazistiska, nationalistiska, främlingsfientliga, och extrema blogg. Jag raderar inga kommentarer om de inte strider mot lagen, (efter min tolkning), och svarar så gott jag kan och hinner med.
Yttrandefrihet heter det visst, eller hur DN, och SvD som bannat min blogg rent generellt för att åsikterna inte är PK, och har raderat åtskilliga tiotusentals kommentarer som man inte ansett varit passande genom företaget Interaktiv Säkerhet AB i Varberg, trots att kommentarerna varken stridit mot lagen eller stridit mot angivna regler. Yttrandefrihet?

Varsågod, ordet är ditt!

2 kommentarer:

Björn sa...

Jag instämmer fullständigt. Det är en galen hjärntvättning som pågår. Man måste verkligen läsa mellan raderna och vara sjukt kritik när man läser journalistiken dessa dagar.

Att de dessutom valde fd FP-ledaren Bengt Westerberg till att göra utredningen är ju ytterligare en sak.

Han fick som bekant fnatt och vägrade sitta i samma studio som Ny Demokrati när de kom in i riksdagen under tidiga 90-talet.
Väldigt opartisk när det kommer till området, eller hur? T.o.m. en sovjetisk partiminister skulle nog kunna svaret, nämligen nyet.

Ulmerkotten sa...

Visst, så är det. Ingen PK törs ta debatten, och diskutera sakligt utan man kastar propagandaskit på alla upptänkliga sätt. Artikeln är ett typexempel.

Jag tar gärna debatten med vilken PK-nisse som helst. Här eller i en talarstol, men det är ju tyst.

Så kom igen nu, Ni som vill försvara den befintliga och förda invandringspolitiken rent generellt! Svara nu, annars tolkar jag det som att Ni vet att Ni har fel, törs inte svara, kan inte, eller är desperata. (Jag tar mig friheten att tolka som jag vill...haha).