fredag 2 december 2011

Another day in paradise


Jaha, DN ekonomi vill dra sitt strå till stacken. Man har mycket sannolikt fått order från ovan att göra vad man kan för att framhäva det multikulturella samhällets förträfflighet, och alltså hittar man rubriken ”Advokaten som helst anställer invandrare”. Lysande, chefredaktören blir nöjd, lutar sig tillbaka och ler. Helt enligt de order han fått. För på ekonomisidorna finns det ju inte så mycket positivt att ta upp om invandringen, eller hur? Kanske 100-200 miljarder minus, eller?

Men låt oss nu fundera lite. Det finns massor med advokatbyråer, och advokater som pratar mycket bra svenska. Utbildningen till jurist är lång och det är givetvis en förutsättning att man kan prata bra svenska för att kunna uttrycka sig korrekt i en rättssal.
De slåss på marknaden och som alla företag, vill tjäna så mycket pengar som möjligt så fort som möjligt. Nu tar vi tittar på vad som sägs. Man har alltså kontor i Stockholm där man startade och i Södertälje. Man pratar ” persiska, polska, syrianska och arabiska.”

Nu är det ju så att det faller sig ganska naturligt att ha ett kontor i Stockholm om verksamheten startade där. Men sedan har vi Södertälje, med en hög andel invandrare av assyrisk/syriansk härkomst som levt autonomt sedan dess. Sannolikt deras fäder kom hit för 30-40 år sedan för att arbeta. Det pågår visst en rättegång om mord och gängkriminalitet i Södertälje som en ren passus.
Men vad är då affärsidén? Jo, givetvis att tillhandahålla advokater som pratar den anklagades språk, och är kunnig i svensk lag så att denne både kan göra sig förstådd (utan att använda tolk), samt tjäna pengar. Som sagt; alla företag vill tjäna pengar, så fort som möjligt.

Nu har vi även fenomenet att invandrare är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Den senaste utredningen om detta är sex år gammal från BRÅ och visade på att "nybyggarna", t.ex. var 3.5 gånger mer representerade när det gäller sexualbrott än de av svensk härkomst. Men var lugn, det kommer nog ingen ny utredning, så folk får veta hur det ligger till idag. Men i Norge vet man, och publicerar; att ALLA överfallsvåldtäkter den senaste tiden är begångna i Oslo den senaste tiden, har gjorts av personer med icke norskt ursprung.

Men i artikeln snackar man givetvis om hedersvåld och liknande för att just markera stackars kvinnor som förföljs och man kan läsa mellan raderna om hur lyckliga de blir när just en invandrare som pratar samma språk kan försvara dem i rätten, och föra deras talan.

Hur vore det med en advokatbyrå som specialiserade sig på att försvara alla de svenska kvinnor som blir våldtagna av invandrade män?
Hur många är det förresten? Alltså svenska kvinnor som blir ”berikade” av män från Afrika? Nähä, ingen statistik där heller. Hallå!! BRÅ?

Så…vad hela denna artikel egentligen handlar om är att eftersom ”berikare” är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken, blir fler och fler, är det givetvis ett smart affärsdrag att tillhandahålla advokater som pratar de inblandades språk.

Får man föreslå ett kontor i Malmö åxå, i närheten av Rosengård kanske?

2 kommentarer:

G-kraft sa...

Anledningen till att denna advokatbyrå uppmärksammas är väl för att det är ett undantag. Den absoluta majoriteten av alla advokater i Sverige är etniska svenskar (i alla fall de jag mött i egenskap av nämndeman). Så de infödda svenska brottsoffrena har representation av andra infödingar.

Angående våldtäktsstatistiken så skulle jag vilja påpeka att bla "Hagamannen" och Englas förövare var etniska svenskar. Så "vi" infödingar är inga helgon direkt.

Ulmerkotten sa...

Det är en affärsidé helt enkelt. Det finns en massa invandrare som är dåliga på svenska och behöver en advokat. Det är givetvis en fördel om advokaterna pratar dessa personers modersmål.

Visst är det så. Det finns massor med svenska rötägg. Men det handlar om en kraftig överrepresentation som man inte varken får utreda eller prata om.

Givetvis är det så att den stora majoriteten som kommer till detta land är skötsamma personen. Men just när det gäller sexualrelaterade brott är det viktigt att vinnor t.ex. är medvetna om att det finns en förhöjd risk i kontakten med personer från andra länder där man har en helt annan kvinnosyn än här i Sverige.
Men eftersom pressen och politikerna mörkar detta utsätter sig många kvinnor för onödiga risker eftersom de inte informerats om riskerna.