torsdag 8 december 2011

Extremhögerns nya ansikte

Någon som heter Daniel Poohl har haft en chat-runda med folk som har frågor om högerextremismen.

Det är lika bra att erkänna, jag orkade inte läsa hela chatten, men den största delen. Det är samma visa som vanligt, kopplingar mellan rasism, högerextremism, nazism (inkluderande ny-dito), och givetvis SD.
Det sista är vad man jobbar mest på för att kunna sätta en stämpel i pannan på alla som är med i och röstade på SD som rasister.
Hela chatten, och ävenså debatten, lyser av korrektion av den lilla skolpojken som inte förstår sitt bästa och måste korrigeras in i ledet av elever som inte ifrågasätter utan tyst accepterar allt som kommer från ovan, d.v.s. läraren. Problemet är nu bara att den lilla pojken har helt rätt och lärarna letar desperat efter argument och åtgärder för att korrigera pojken in på deras spår. I desperation kan man bara hänvisa till läroplanen.
Men problemet är att pojken visar fakta, och hur det i verkligheten förhåller sig, vilket ingen kan bemöta. I desperation berättar man för andra elever hur det går för olydiga småpojkar, som blivit brottslingar och där är vi ungefär. I den politiska debatten idag.

Så låt oss komma till kärnan herr Poohl. Du tillhör lärarna som kommer med hänvisningar till läroplanen, och berättar för den lille pojken att han måste inse att han har fel. Du och DN gör paralleller med nynazism, högerextremism och allt negativt och alla nysvenska ord Ni kan hitta på.

Det är helt uppenbart att Ni totalt har inte fattat vad det handlar om; svensk invandringspolitik. Inte nazism, inte rasism, inte främlingsfientlighet, inte agg mot folkgrupp, inte…det handlar om invandringspolitik.. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att förstå.

Jag har ingen agg emot personer, eller är nedvärderande baserat på hudfärg, religion, kultur, eller vad du vill, men den svenska invandringspolitiken är till skada för landet.
Jag är ingen liten skolpojke och har bott som invandrare i annat land, i annan religion, jag har massor med utländska vänner, arbetskamrater och har rest en hel del.

Så nu kanske hr. Poohl kan ta en debatt, här och nu. denna blogg är helt öppen för alla kommentarer som håller sig inom lagens råmärken. (Till skillnad från tidningarna som raderar allt som inte passar, givetvis med bistånd av Interaktiv Säkerhet i Varberg).

Om du dyker, är det precis som vanligt. Argumenten tryter, och man tar inga debatter. Däremot sitter man i sin bunker och kastar ut granater (som i detta fall i DN), och klappar varandra på axlarna om hur dumma de andra är.

2 kommentarer:

Kropotkins skägg sa...

Lycka till att få Poohl att ta en debatt med någon som kommer med argument och kan backa upp dem!

Ulmerkotten sa...

Det är ju en fåfäng önskan.

Det är ju det som är problemet - man åker runt, propagerar och snackar smörja om främlingsfientlighet, intolerans, flyktingar, högerextremism, o.s.v.

Men man tar inte debatten med de man snackar skit om, uppenbarligen för att man vet att man inte kan och att man har fel. Men man fortsätter att kasta skit, och menar att andra sidan inte har några argument.

Men var är debatten då? Ta debatten och snacka sedan.Vi har en sanslös och kostsam invandring. Vi har kravaller, våldtäkter, bomber, narkotikasmuggling, gängbrottslighet o.s.v. som uppenbarligen är en direkt följd av den förda invandringspolitiken. Men allt detta mörkas, emedan man kastar skit på de som vill ifrågasätter den förda invandringspolitiken.

Man anför att vi behöver arbetskraft. Vi har idag en arbetslöshet på 8-10%, och en ungdomsarbetslöshet på ca 25%. Våra ungdomar flyr till Norge för att få jobb, emedan man plockar in "flyktingar" från MENA utan utbildning som inte kan ett ord svenska. I denna artikel: http://www.dn.se/nyheter/sverige/utanforskapet-skulle-minska--sa-har-blev-det
kan man läsa att OM anställningsgraden för invandrare vore densamma som för svenskar skulle statens kostnader vara 34miljarder mindre.

Så tvinga mupparna att ta debatten i stället för att svamla och propagera.