onsdag 14 december 2011

Vi flyttar problemet


Vi har ytterligare en propagandaartikel, idag i DN på denna länk.

Botkyrka har alltså plockat in invandrare i massor och är ett typiskt berikarområde av typen betongghetto från 70-talet. Men i Hedemora har man problem med pensionsavgångar inom vården och man räknar alltså med att 100 personer de närmaste fem åren kommer att gå i pension. Vi snackar alltså om 20 personer per år i snitt. Knappast en siffra som skulle få någon att lyfta på ögonbrynen.

Och problemet är alltså utflyttningen från glesbygden, d.v.s. att folk flyttar ut för att det inte finns jobb eller försörjning. Här går ekvationen inte ihop längre. Folk flyr alltså från Hedemora för att det inte finns jobb, men man ska importera kanske 20 personer per år från Botkyrka för att kompensera detta, om de nu vill flytta. Samtidigt flyr svenska ungdomar till Norge för att få jobb (kanske för att man betalar vårdpersonal uselt), och dessa ska tydligen ersättas av berikare från Botkyrka, vilket i sin tur betyder att arbetskraft försvinner från Botkyrka.
Tittar man på sysselsättningsgraden i de två kommunerna är det 42% i Botkyrka och 43% i Hedemora, knappast något större gap. Men i rubriken låter det som att det dräller av arbetsgivare som står i kö för att kunna hitta arbetskraft. 

Vad villapriser, kvadratmeterpris, (eller varför inte skonummer),  och annat man listar i högerkolumnen är, kan man betrakta som helt irrelevant, men det ger en seriös bild för läsarna.

Sanningen är ganska enkel; Det finns en massa berikare som är arbetslösa i Botkyrka som en direkt följd av invandringspolitiken. Man vill försöka flytta en del av dem till Hedemora, och kanske några få (20 personer per år), får jobb inom sjukvården. Fantastiskt! Men det ser bra ut som rubrik, eller hur; ”Hedemora har jobben – Botkyrka har arbetskraften”.

4 kommentarer:

S.B sa...

Vi som är hedemorabor och jobbar inom vård och omsorg är förundrade.. vi har redan massor av timvikarier och arbetslösa som behöver jobb... och många som vill upp i heltid. Undrar vart vi ska flytta,för det måste vi nog, det finns inte speciellt mycket tomma bostäder här för folk att flytta till.
Dessutom har det som framgår av artikeln varslats rätt kraftigt i Hedemora med omnejd.

Urban sa...

Sverige i ett notskal,samma visa i varje kommun.Budskapet ar att det fattas folk nar den riktiga sanningen ar att det finns inga jobb,ar det jag som ar dum i huvudet eller vara kara politiker?

zzeezz sa...

Enligt arbetsförmedlingen på nätet platsbanken finns det 15 lediga jobb i Hedemora.
Knappast värt att slå på stora trumman för

Ulmerkotten sa...

Ja, enligt artikeln får man bilden av att hela Hedemora har en stooor brist på arbetskraft, vilket uppenbarligen är en ren lögn.

Det handlar snarast, och som jag skrev om att flytta ett problem. Kanske har man börjat fatta att hopklumpningen av berikare i de gamla miljonprojektsghettona inte var så bra. Så därför måste man flytta problemet helt enkelt. Det handlar alltså inte om arbeten, utan att sprida ut problemen i form av kriminalitet och ovilja till integrering i det svenska samhället, men att göra det under en täckmantel om arbetsbehov.
Desperationen stiger...