tisdag 20 december 2011

Tvåstegs kurs för politiker

Efter att ha funderat en del på Ullenhags idiotiska artikel, samt det faktum att han ägnar sig åt ren propaganda på regeringens hemsidor tycker jag att SD gör rätt som anmäler saken till KU. Någon jäkla ordning får det vara på en regering, och man må publicera fakta, inte propaganda. Hela Ullenhags upplägg är rent billigt, för det första har han hittat på ”myterna” själv, och det gör att hela idén får ett typiskt påhittat Q&A upplägg med företag brukade ha. Ni vet modellen med; Q: ”Men varför ska jag köpa denna produkt?”. A: ” Det är den bästa och mest prisvärda produkten på marknaden, vårt företag är bäst och stolta över….bla, bla, bla…”. Han kallar det ett antal av ”de vanligaste myterna”, emedan han och alla andra PK-politiker är totalt svarslösa när det gäller dessa frågor.

Så Ullenhag hittar på myter, d.v.s. selekterar ut några få saker som passar honom och väver ihop det med främlingsfientlighet, extremism, rasism, och fördomar. Rent svammel egentligen när man skärskådar det, dessutom är det statistiska underlag han hänvisar till helt irrelevant.

Steg 1 i politikerkursen:
Nu provar vi läsförståelse på Ullenhag (och gärna Billström), igen: Prova att läsa denna mening; det kommer att vara svårt och ta lång tid men om hr. Ullenhag fattar innebörden är det till stort gagn för honom och hela Sverige: ”Det handlar inte om extremism, främlingsfientlighet, fördomar, myter eller rasism – det handlar om invandringspolitik.”.

De rena lögnerna om hur fantastiskt ”berikande” den förda invandringspolitiken är och har varit vet förhoppningsvis alla.

Steg 2 (för kanske någon politiker som fattat steg 1):
Det finns inget näthat, fördomar, extremism, rasism eller främlingsfientlighet på de siter som Ullenhag åsyftar som t.ex. tidigare PI nu Avpixlat och andra. Det handlar om åsikter, vilka förhoppningsvis medborgare i ett demokratiskt samhälle får ha.

Ingen är rasist eller dömer personer baserat på ras, hudfärg eller vad det nu må vara. Men man har åsikter om den förda politiken, Migrationsverkets verksamhet, medias nyhetsrapportering, politikers uttalanden och annat. Man (inkluderande denna blogg), dömer inte någon på förhand, är rasistisk, eller på andra sätt är vad som kallas för främlingsfientlig per se. Däremot har man t.ex. åsikter om islam och de muslimer som ställer krav på eller vill förändra det svenska samhället. Vi pratar alltså om en religion (för att uttrycka det enkelt för politiker), och inte personer. Vidare ifrågasätter man den invandringspolitik som förs. Är det tillåtet i en demokrati eller ej? Vi ifrågasätter både hur bra den förda invandringspolitiken är för Sverige som land och de kostnader den medför. Framtida problem är svåra att överskåda, men Malmö ger ju en bra indikation.

Vidare reagerar vi på personer som anger sin religion som anledning till att ställa konstiga krav, och blir givetvis ansedda därefter. Personer som är naiva nog att tro att en bok som skrevs för 1400 år sedan i arabvälden ska fungera (alltså vartenda ord), och gälla i Sverige 2011, är faktiskt rent dumma. Och vissa delar av koranen strider faktiskt direkt och i klartext mot svensk lag. Man övergav asatron runt år tusen, emedan koranen skrevs på 600-talet.
Det är ej heller någon anledning att sticka under stol med att det finns ren muslimsk terrorverksamhet, mot "icke troende".

Ullenhag; om du anser något av detta är rasistiskt, eller på något annat sätt strider mot lagen får du lämna saken till åklagare. Inga problem.

1 kommentar:

Martin sa...

Vi som vill vara konsekventa angående punkten om att använda sin religion för att ställa konstiga krav är i minoritet och sällan nödvändigtvis "invandringskritiska". Jag har alltid haft intrycket att de flesta i den fåran har religiösa intressen bakom.