måndag 26 december 2011

På sydfronten intet nytt

Livet går sin gilla gång i Malmö, där berikningen flödar, och vardagen fylls av lite små händelser. Här är dagens. Jag vet dock inte om det skett några våldtäkter eller gäng-dito under dagen. Det är väl kanske så vanliga händelser att media inte ens finner nyhetsvärde i dem.

Och det är väl bara en tidsfråga innan man betraktar skottlossningar och mord på samma sätt.

Det är väl trevligt att den svenska trista vardagen fylls av lite händelser baserat på att det multikulturella samhället är mer "spännande" som statsministern uttryckte saken i riksdagen?

Du lille dumme medborgare ska läsa sportsidorna och bekymra dig över Zlatans insatser i Italien, eller det lokala idrottslagets tabellposition och senaste ligamatch. Det är viktigt, och vad du ska bekymra ditt lilla huvud med. Eller varför inte några matlagningsprogram, eller Silvias nya hattkollektion?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket träffsäker beskrivning. Utan att våra media reagerar nämnvärt.

Robin Shadowes sa...

Även Facebook har i julhelgen intensifierat sin censur. Går numera inte att länka till din blogg utan att först ha skrivit in en säkerhets-kod. Somliga bloggar är helt blockerade numera. Misstänker att dom som blivit säkerhetsklassade har blivit flaggade av våra fiender och är under undersökning. Skulle inte bli förvånad om din blogg snart också blir blockerad. Kan ju också vara möjligt att regeringen är inblandad eftersom det även rör sig om svenska bloggar, något som jänkarna normalt kanske inte lägger sig i.

Ulmerkotten sa...

Man har alltså graderat olika bloggar, och klassificerat dem.
Det betyder alltså att man har olika "farlighetsgrader" ur censursynpunkt. Det farligaste blockerar man, och övriga hindrar man tillgängligheten på.

Nota bene: Vi pratar alltså inte om olagligheter. Vi pratar inte om ansvariga utgivare (som tidningarna kör med för att efter eget tycke eller order kunna radera kommentarer eller länkningar.

Vi pratar om ren censur och åsiktsförtryck, direkt i strid med grundlagen. Medborgarna ska alltså inte få viss information, eller vissa åsikter. De ska matas med den "information" som media tillhandahåller.

Likheterna med vad man ägnade sig åt i de gamla öststatsländerna är direkt slående, med skillnaden att där visste medborgarna vad som gällde. Här sker det i det fördolda, vilket egentligen är värre. Detta eftersom man ger skenet av ett demokratiskt samhälle, med yttrandefrihet, och på så sätt avsiktligt lurar medborgarna.