måndag 19 december 2011

Jag blev 10 år

Tänk att bli behandlad som en mellanstadieelev på ”information” av Ullenhag. Det trodde jag inte eftersom jag är betydligt äldre än honom. När han klarade sig utan blöja gjorde jag min militärtjänst. Han har publicerat en artikel i DN på denna länk, som luktar larvig propaganda så det stinker. För mellanstadiebarn heter det ”information” och ”utbildning” t.ex. beträffande alkohol och tobak.
Först berättar man hur farligt och fel det är med alkohol och tobak, och sedan kör man ett gäng ”myter” som man tappert sticker hål på med propagandasnack.

Låt oss nu dra tillbaka klockan sådär 2.5år. SD började figurera i buskarna och Mona Sahlin och Maud Olofsson sprang på pumpen i TV debatter. Sedan inträffade Vellinge där man partipiskade ut flyktingar (Billström och Schlingman) med hot om lagändring. Sedan uppstod debatten om man över huvud taget skulle diskutera och debattera med SD. Det låter väl demokratiskt, eller hur? Men SD började vinna terräng och desperationen steg. Alltså gick man ut till media med direktiv om att kommentarer skulle raderas, vilket åxå skedde intill valet och tiotusentals kommentarer raderades som kommentarer trots att de inte varken stred mot lagen eller de av tidningarna stipulerade reglerna. Är det demokrati och yttrandefrihet?
Propagandaapparaten gick sedan på högvarv, och man pixlade bilder, skrev aldrig om brottslingars etnicitet, o.s.v. Allt precis i linje med Lilla Saltsjöbadsavtalet som aldrig funnits. Idag har vi Interaktiv Säkerhet AB i Varberg, som enligt tidningarnas (d.v.s. politikernas) instruktioner raderar allt som inte är politiskt korrekt.  Det stämmer ganska illa med yttrandefrihet, och denna blogg är t.ex. bannad av SvD, oavsett var jag kommenterar – länkningar fungerar bara inte.
Har man tittat på debatter i riksdagen slås man över att politiker som Ullenhag inte svarar på frågor. Det gäller i synnerhet honom och Billström. Det är helt enkelt så att de inte kan svara och har inga svar när SD ställer frågor, men eftersom de vet att debatterna är tidsbegränsade kan de låta ämnet driva i den riktning de vill och inte svara på frågor. ”Saved by the bell”, har en ny innebörd i Riksdagen.

Men nu har jag två observationer: För det första att det inte finns några blogglänkningar i DN till Ullenhags artikel. Det är väl lite märkligt eller hur? Ingen har allstå länkat till detta inkompetensförklarande påhopp.
För det andra och efter att ha tittat på sidan han nämner och plussar för: Var är debattmöjligheten? Den finns inte. Det som han påstår (eller vem det nu är), ska stå helt oemotsagt som fakta. Det är ingen debatt, utan ren propaganda, som om det hade handlat om att ”informera” och ”utbilda” 11-åringar. Men kanske är det sin väljarbas han riktar sig till; personer som inte kan tänka själva, litar blint på media och ska ”informeras” om sanningar, och man ska stick hål på myter. Välkommen till grundskolans årskurs 5!

Ok Ullenhag här kommer några myter du kan få bita i (och gärna svara på):

Myt 1: Ensamkommande flyktingbarn.
De är barn och har inte betalat runt 100.000kr för att bli smugglade just till Sverige, eller hur?
Men varför bara pojkar?

Myt 2: Våldtäkter.
Det är väl inte så att flyktingar är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken, eller hur? Gängvåldtäkter, ett nytt begrepp som kommit med "berikningen".

Myt 3: Brottslighet.
Det är väl inte så att personer med utländsk härkomst är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken? Var är statistiken från BRÅ?

Myt 4: Narkotikasmuggling.
Det är väl inte så att man tvingats sänka straffen för narkotikasmuggling för att fängelserna är överfulla av narkotikasmugglare? Man kunde just läsa att tullen hittills i år beslagtagit 16 ton khat.

Myt 5: Invandringens kostnader.
Vad kostar egentligen invandringen per år? Nähä, här finns ingen statistik eller siffror? 50, 100, 150 eller 200 miljarder? Tja, för någon dag sedan kunde man läsa att om de som kommit till detta land hade samma sysselsättningsgrad som svenskar hade kostnaderna varit 37 miljarder lägre. Så vi kan ju börja där.

Myt 6: Invandrare kommer hit för att jobba.
Javisst, en liten del. Men bland de största invandrargrupperna (somalier, afghaner) pratar vi om en genomsnittlig tid till arbete på 8-10år. Många är analfabeter och har mycket låg utbildning.

Myt 7: Islam är en fredlig religion.
Den frågan kan nog CIA och NSA svara på.

Myt 8: Jämställdhet.
Muslimska kvinnor är fullt jämställda med muslimska män, eller hur och enligt koranen?

Myt 9: Koranen / muslimer
Muslimer är fullt integrerbara i ett modernt västerländskt samhälle, och är inte rasister.
Javisst, fråga judarna i Malmö (Norra Mogadishu). Men varför ställer muslimerna då krav på det svenska samhället, om de kommit hit och vill integreras?

Myt 10: Koranen
Det finns väl inget olagligt i koranen som uppmaning till mord av alla icke troende?Ok, jag skulle kunna fortsätta en bra bit till…men ids inte.

Men det är knappast någon överdrift att påstå att Ullenhags artikel är svammel och ensidig propaganda för småbarn.

Men Ullenhag. Om du läser detta (vilket betvivlas), får du gärna kommentera och debattera här. Jag raderar inget som jag inte anser bryter mot lagen. Jag tar en debatt med dig, var du vill, när du vill om dessa saker.


Tja, så finns det givetvis lite spekulationer om Ullenhags artikel som här, men det är inte mycket att tjafsa om.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra frågor, dåligt med svar, utom propagandan som i otid trumpetas ut i mass... eller DN. Vad är syftet kan man undra, varför denna outröttliga kamp om rätt och fel då rätt alltid är så enkelt att motbevisa fel, enbart dom med dold agenda agerar så som... Kort gott, bra skrivet.

Ulmerkotten sa...

Tack! Det funkar ju så: det är information, utbildning eller opartiska fakta, när det kommer från Public Service.
Men deras argument finns inte, och de kan inte ta debatter. Förbannat märkligt i ett demokratiskt land som hyllar yttrande och tryckfriheten.

Ullenhags utspel är ett typexempel. Tror det finns några möjligheter att kommentera, länka eller kritisera det Ullenhag påstår på Riksdagens hemsida?

Det är Ullenhags syn på demokrati. Top-down propaganda för idioter.

Robin Shadowes sa...

Projektet har redan hyllats av alla knallkorkarna på Twitter.

Anonym sa...

Hej, hittade faktiskt ditt inlägg på Dagens Nyheter.

Sammanlagt 47 (!) inlägg till Ullenhags drapa.

DN:s bloggredovisning är lite seg, man får ofta vänta medan reklamen kör sitt race runtom på sidan.

Bra inlägg! Tack.

R sa...

Fördomar måste alltid bemötas… Del II http://www.hesperus.nu/?p=1142

Karpstryparn sa...

http://karpstryparn.blogspot.com/2011/12/hoppsan-hoppsan-forintelseminister-erik.html