tisdag 13 december 2011

Det luktar riktigt illa


Här har vi ett typexempel på hur det kan gå till i Sverige. Vi har alltså en idiot som 1993 dömdes till livstids fängelse för ”brutalt mord på sin flickvän”, och släpptes ut på gatan för ett år sedan. Nu har han alltså gjort sig skyldig till ”grov våldtäkt” av en 12-årig liten tjej.
Och vad dömer man honom till? Fyra års fängelse! Samtidigt är det ju så att man släpper ut brottslingarna efter 2/3-delar av strafftiden, så han är väl ute igen och kan våldta eller mörda om sådär drygt två år ingen. Tiden han suttit häktad avräknas så eftersom han suttit häktad sedan i somras, blir det två år kvar. Tror någon han kan eller vill betala skadeståndet? Fortsätt tro i så fall.
Vi snackar alltså om en grov återfallsförbrytare, som ett halvår efter sitt frisläppande gör sig skyldig till att förstöra en liten flickas liv. Hon kommer inte få ett öre, försöker hennes föräldrar hamnar de hos brottsoffermyndigheten som anser sig stå över domstolarna, och de skriver ner skadestånden till rena skämt. Vad händer om 2.5år? Någon stjärntydare som kan gissa?

Har det gått ut dekret från politikerna att döma låga straff i fall som detta just för att de som berikar vårt land är kraftigt överrepresenterade i fängelserna, och dessa är fyllda till brädden? Så är ju fallet när det gäller narkotikasmuggling, så skillnaden mot våldtäkter är ju inte så stor, rent principiellt.

Men det var visst så att politikerna införde hårda straff för att framföra båtar onykter nyligen, och polisen skickas ut på sjön för att kolla nykterheten hos båtförare.
Vi pratar i det sistnämnda fallet om något som klassas som brott, trots att inget hänt, ingen skadats eller liknande. Men kanske någon skulle fråga den lilla tolvåriga tjejen?

Javisst, jag drar slutsatsen att det rör sig om en "berikare". Det gör jag av två skäl; för det första ”flashade” SvD nyheten så att bara så få som möjligt hann se den, den låg inne några timmar på förstasidan men försvann sedan spårlöst. Detta är symptomatiskt när man egentligen vill lägga locket på, men saken har så stort nyhetsvärde att man trots allt är nödsakade att skriva något.
För det andra snackar vi om en dömd person, och det finns inga som helst juridiska eller pressetiska hinder för att gå ut med både namn och bild. Men efter som man inte gör det, följer man reglerna att inte gå ut med något negativt som är knutet till invandrare. Enligt instruktionerna ska ju allt negativt om invandrare och invandring nedtonas, och man ska ej beakta ”negativa effekter” denna nedtoning kan ha för ”drabbade populationer”.
(Lilla Saltsjöbadsavtalet, 1987).
Har jag fel lovar jag att be om ursäkt offentligt på denna blogg.

Ok, politiker och press; nu har Ni ett typexempel på Er politik; en våldtagen 12-årig tjej, och Ni mörkar hela historien. Dessutom, kommer förövaren undan med ett slag på fingrarna. Är det vad Ni menar med rättssamhälle emedan Ask ropar på ökad övervakning av medborgarna via nätet, signalspaning, samkörning av resurser emedan Ni tappert håller uppe terroristspöket? Hur många har dött i detta land hittills av terrorism? Hur många har våldtagits? Nähä, men det legaliserar snokande i medborgarnas post m.m. samtidigt som Ni dömer grova återfallsförbrytare till symboliska straff av någon anledning. Tack. Jag tappade just en stor del av förtroendet för Sverige som rättssamhälle.

Glöm inte att skicka riktigt många poliser som kollar att Svensson inte kör några ynka km/h över skyltad hastighet på motor- och 90-vägarna under julen. Det är förbannat viktigt.

Vad i h-vete är detta för rättslagstiftning och straffpåföljder?

Inga kommentarer: