torsdag 22 december 2011

De livsfarliga åldrarna


Idag har vi lite uppföljning på den tvåbarnsfar som brutalt och utan anledning blev mördad på öppen gata i Ludvika för några dagar sedan.
SvD berättar att de misstänkta är 18, 22 och 27 år gamla. Vad har det för relevans egentligen? Ska vi medborgare akta oss för personer som råkar vara just så gamla, eller hur ska man tolka det? Det behövdes väl inte många hjärnceller för att lista ut att det var män som var kanske 16-30 år gamla.
Men eftersom det nu har kommit till allmän kännedom att man tidigare vitpixlade bilder för att falskt ge intrycket att det var personer med svensk härkomst, alltså har man spolat det nu och nedtonar hela historien. DN kör bara några korta rader, och precis som SvD berättar man bara männens ålder.

Men det rent idiotiska är att man skriver i SvD att ”Både 18-åringen och den tidigare anhållne 22-åringen är hemmahörande i Ludvika.”
En av personerna som är misstänkta är medborgare i Demokratiska Republiken Kongo, och de andra två medborgare i Somalia.
De är alltså hemmahörande i Afrika och inte i Sverige, eller i Ludvika.

För ett tag sedan, när jag kom till flygplatsen Newark i USA, minns jag att de med amerikanska pass hade en egen ingång till USA, och mannen som stod i denna sade när någon höll upp ett amerikanskt pass och passerade sa; ”Welcome home, sir”. Vi utlänningar fick vänta i en utbölingskö där vi skulle lämna en ifylld lapp med allt som amerikanska staten tyckte var av intresse och utfrågades om vårt ärende och utfrågades om anledningen till att vi kom till i USA. Var något ej ifyllt eller fel var det bara att ställa sig sist i utbölingskön.

Man är hemma i det land man har sitt medborgarskap, inte i det land man är på besök i. Alltså kan en person som har ett giltigt pass från Kongo eller Somalia, inte vara hemmahörande i Ludvika eller Sverige.

Den andra aspekten på hela denna historia är betydligt mer skrämmande. Avpixlat snackar om ren rasism och rasistiskt våld, och att mannen som blev mördad dödades eftersom han var vit. Är så fallet, har vi en mycket allvarlig och klockren rasistisk historia på halsen. Alltså rasister som angriper svenskar bara för vår hudfärg. Skulle så vara fallet kommer garanterat massmedia och politikerna stänga all information, och med alla medel, för att dölja rena fakta. Låt oss hoppas att det inte är så, jag anser mig inte vara rasist och har inga fördomar baserat på hudfärg eller etnicitet. Men om vi berikats att personer som ser nedvärderande på mig bara för att jag inte är mörkhyad, hamnar vi i en nedförsbacke, och på en helt annan spelplan som fortfarande är mitt land.  För att citera en isländsk president, Vigdis Finnbogadottir; ”Vill man bosätta sig på Island ska man bli islänning, inget annat accepteras.”

Men för att summera: Den nu ensamstående modern med sina barn tackar säkert Billström, Schlingmann, Ullenhag och Reinfeldt eller vad tror Ni? Det är helt enkelt så att om dessa personer aldrig trampat svensk jord hade detta aldrig hänt. De borde åxå ställas till svars, men de gör de inte eftersom de är folkvalda politiker. De rena lögnerna från politikerna om behovet av dessa personer står som spön i backen, ofta baserade på lögnen om 40-talisterna, och att det är något märkligt egenvärde i att bli fler. Ungdomsarbetslösheten är 20-25%, arbetslösheten runt 10%, våra ungdomar flyr till Norge för att få jobb, och för att referera till Arbetsförmedlingen; om sysselsättningsgraden för invandrare hade varit densamma som för de som är föda i Sverige hade deras kostnader varit 34 miljarder lägre (eller var det 37)?

Men de som plockas för detta brutala mord slipper väl undan med lindriga straff, kan skylla på varandra, taskig uppväxt, liten julgran som barn eller så. Fängelserna är ju knökfulla med berikare, så domstolarna måste ju döma så korta straff som möjligt är….

Vad tror Ni? Frikännande eftersom de skyller på varandra, eller ett symboliskt straff, på några år och ingen utvisning? Och inte ett knäpp i media givetvis.

Inga kommentarer: