söndag 18 december 2011

De naivas paradis


Det finns en del vackra svammelord på Ludvika kommuns hemsida. Man kan där bl.a. läsa “Den som bosätter sig i ett nytt land, måste hitta en strategi för att ingå i en ny gemenskap utan att göra våld på sin kulturella och etniska identitet. Det förutsätter en viss, ömsesidig, anpassning. Integration är en ständigt pågående process. Samhället kan stödja individen genom att föra en politik som underlättar för honom eller henne att förverkliga sina mål i livet.”

Man verkar ha fattat något helt fel. Integration är inte ömsesidig anpassning, det är helt enkelt så att landet heter Sverige och kommer man hit ska man bli svensk. Det i sin tur innebär att man inte kan ta med sig värderingar och annat från det land man kommer och sedan fortsätta med dem i Sverige om de krockar med svensk lag eller på annat sätt är störande för svenskar. Vi accepterar inte att göra avkall på det sätt vi lever för att det kommer hit personer som valt att komma till just Sverige. Integration är alltså en ensidig process, ingen ömsesidig som kommunen hävdar. Detta inkluderar även religion, och i de fall en religion som är främmande i Sverige kolliderar med de svenska normerna eller svensk lag, kan dessa saker inte tolereras. svensk lag står över alla religioner här i Sverige. Detta avser t.ex. muslimers kvinnosyn, månggifte, klädeskrav, matkrav och annat som är främmande för svensk kultur och i många fall direkt emot lagen.
Ludvikas politiker kanske tycker att detta är att ”göra våld” på de regler och normer som de personer som valt att flytta till Sverige har i bagaget, men det är en förutsättning för att ett samhälle ska fungera – att man har en gemensam lag som alla måste följa och gemensamma värderingsgrunder som alla som lever i landet kan enas om. Att tro att ett multikulturellt samhälle kan fungera utan konflikter och under en flagga av tolerans och acceptans är rent naivt. Det finns hur många exempel som helst i världen på konflikter och krig som härhör just ur religiösa eller etniska/kulturella grunder. Är det någon som tror att palestinier och israeler skulle kunna samsas i ett samhälle med ”ömsesidig anpassning”?

Så, vart vill jag komma? De senaste dagarna har den lilla staden Ludvika råkat ut för mordförsök och mord. Gärningsmännen är enligt de två tidningar som stuckit ut hakan och vågat nämna det, mörkhyade.
Det mycket brutala mordet på en 44-årig man i staden sticker ut som ett rent vansinnesdåd och jag känner en direkt avsky. Men problemet är att det inte är en person som blivit vansinnig, det var ett gäng på tre till fem personer, alltså var samtliga vansinniga. Det är alltså inte möjligt utan detta gäng måste ha varit ute för att slå ner eller mörda någon, uppenbarligen vem som helst.
Under alla de år jag bott i detta land har jag aldrig hört talas om något liknande, och de personer som utfört ett sådant här brott. Kanske i uppgörelser mellan gäng, men aldrig att man oprovocerat hoppar på någon eller några, och utan anledning.

Så Ludvikas politiker, detta är ni medskyldiga till. Det är ni och rikspolitikerna som släpper in massor med ”berikare” som man inte har några som helst krav på och inte kräver någon integration, utan snarare understödjer segregation från det svenska samhället. Detta i sin tur resulterar i ett antal brott och det är ni vållande till, eftersom ni utan hänsyn till den egna befolkningen eller kulturen plockat in dessa personer. Våldtäkter är numera så vanliga att de inte har något nyhetsvärde.
Jag har ingen aning om vilken våldsbaserad kultur de som utförde detta dåd kommer ifrån, eller hur synd det varit om dem under uppväxten, kulturkrockar och annat dravel. Faktum kvarstår, de personer som släppte in dem i vårt land är vållande till dådet. Givetvis är detta vållande baserat på trycket från rikspolitikerna, och en enastående naivitet och visioner när det gäller det mångkulturella samhällets paradis.

Hur vore det om ni politiker nu tog ett besök hos den mördade mannens sambo och hennes barn, så ni får se vad ni ställt till med? Det minsta man kan i ärlighetens namn av er att ni bekostar hennes försörjning med den lön varje månad den mördade mannen hade. Så rakryggade borde ni vara, men det är ni väl inte, och kanske beklagar det inträffade lite mesigt och lämnar hela ärendet till socialkontoret.

Eller varför inte ett besök av Billström och Ullenhag? De har ju använt skattepengar för att plocka in just dessa individer i landet, och lever i någon form av vision om det multikulturella samhällets förträfflighet. De vill alltså skörda frukterna av detta samhälle. Då är det dags nu; gör ett besök hos de faderlösa barnen och mannens sambo.

Länkar:

Inga kommentarer: