lördag 10 december 2011

Demonstrera mera


På sitt sätt är demonstrationer inte demokratiska. Vad jag menar är att man springer ut på gator och torg för att basunera ut sitt missnöje. Det finns ju en demokratiskt vald församlig och denna må man respektera.
Men nu är det ju så att man här i Sverige ser rätten att demonstrera som en del av demokratin, och det är väl inget fel i sig. Sannolikt härstammar detta från det faktum att det ligger just i vänsterpartisters och socialdemokraters sätt att agera att springa runt på gatorna och skrika ut sina åsikter. Det är en regel och varje år, första Maj, har man som regel att demonstrera, inte för något speciellt egentligen, utan bara för att springa runt på gator och torg av gammal hävd och skrika saker som passar.

Men medborgarna har alltså rätt, och som en del av demokratin att demonstrera, om det är en ”godkänd” demonstration, det är en del av den svenska demokratin.
Men nu uppstår alltså problemet att det finns folk som inte gillar demonstranterna som vi kan läsa om i denna artikel
Nu har vi alltså en odemokratisk sak som heter demonstrationer, som försvaras av polisen för att det är en del av svensk demokrati. Som lök på laxen har vi ännu mera odemokratiska demonstranter som demonstrerar mot demonstrationen. Att det är militanta vänsternissar, som är grunden till den svenska rätten att demonstrera , baserat på vänster och socialdemokratiska traditioner, och som nu demonstrerar mot att folk demonstrerar, är ju inte snyggt. Man borde starta en demonstration mot motdemonstrationerna om det verkligen är en demokratisk rättighet att demonstrera.

För många år sedan lärde jag mig hur et fungerar i en gammal serietidning om en cowboy som hette ”Lucky Luke”. Han rider tillbaka till soldaternas fort tillsammans med någon militär som finner fortet uppeldat av indianerna, och utbrister: ” Det var just vad man kunde vänta sig! En vedergällningsaktion på vår vedergällningsaktion. Vi ska göra en ny vedergällningsaktion för att lära dem att inte göra vedergällningsaktioner på våra vedergällningsaktioner”.

Så man borde starta motdemonstrationer mot motdemonstrationerna. Allt under flaggan av att vara ett demokratiskt samhälle. Men då kommer väl vänsteraktivisterna med motdemonstrationer mot motdemonstrationerna.

Inga kommentarer: