onsdag 7 december 2011

Halal my ass!


Jag skrev ju om några dagar att i den lilla stad jag bor sprang jag på ett paket djupfryst kyckling som var halal. Jag blev förbannad och snackade med butikschefen, som lät meddela att Hemköps eget märke tillverkas av Axfood, som beslutat att leverera halal-produkter eftersom det är kunder som vill ha det.

Ok. Börja med att titta på den här videon om hur halal-slakt går till.

Som kund i en livsmedelsaffär behöver man ju inte se sådant här, men prova gärna. Den första slakten är hur det går till i normala fal, och det har jag sett några gånger. Djuret liksom bara ramlar ihop direkt. Det verkar liksom som benen bara försvinner och det är stendött inom en sekund.

Jag är ingen djurrättsaktivist, men var håller de hus? Man släpper ut minkar och andra saker, men bara för det kommit hit en massa muslimer, tillåts detta djurplågeri. Djur ska inte behöva lida mer än nödvändigt i något sammanhang, och i detta fall är det helt uppenbart att det är fråga om rent djurplågeri. Svensk lag ska gälla i detta land och det står att onödigt plågeri av djur är förbjudet. Eller står koranen högre än svensk lag? Man må ha religionsfrihet, men religionen står fortfarande under lagen.
Eller har du kanske hund eller katt? Ställ dig då frågan om du skulle vilja att det djuret avlivades på detta sätt när dess tid är ute? Eller tror du att detta skulle vara ett acceptabelt sätt att avrätta människor? Man påstår ju att det inte orsakar något onödigt lidande, eller hur?

Saken är helt klar för mitt vidkommande; jag ska kolla på vartenda jäkla paket, och står det ett ljud om halal, köper jag det inte. Jag lurar på att snacka med butikschefen igen och dra iväg ett mail till Axfood och fråga vad faen de håller på med.

3 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Jag vet inte om du har sett den snart 10 år gamla rysaren 28 dagar senare? Den börjar med att djurrättsaktivister slår till mot ett laboratorium där man experimenterar på att injicera ett virus i chimpanser som gör dom rasande och galna. När filmens huvudperson spelad av Cillian Murphy vaknar upp på ett sjukhus 28 dagar senare så är han helt ensam på sjukhuset, förutom en del "zombies" då. Han blir snart varse att London är nästan folktomt också. Förutom enstaka överlevare och massor av "zombies" då.

Nämner detta bara för att så sent som förra veckan offentliggjordes det att forskare i Holland har gen-manipulerat svin-influensa viruset till att bli många gånger dödligare än det ursprungliga och att om det slipper löst kan döda merparten av mänskligheten. Kanske dags att låsa in alla djurrättsaktivister och kasta bort nyckeln innan 28 dagar senare inträffar på riktigt?

kompis_en sa...

Tips från avbytarbänken....

Jag brukar i tysthet lägga x-antal baconpaket i kyldisken där det ligger halalslaktat kött - en tyst protest mot detta ofog.
Prova gärna det.

Anonym sa...

Skyll inte allt på muslimerna!
Det finns judar i detta land också. Glöm inte bort dom!
Är trött på att muslimer alltid får massa skit för allt!