lördag 12 november 2011

De politiska alkemisterna

Men visst är det spännande? Missa inte nästa avsnitt i naivitetens paradis! Jag anspelar givetvis på statsministerns rent idiotiska uttalande i Riksdagen som löd : ”Det multikulturella samhället är mer spännande.”
Jag skrev i förra inlägget om politikens alkemister, som tror sig kunna blanda olika komponenter för att på så sätt kunna framställa guld. Dessa politiker tror sig kunna framställa ett fungerande och samexisterande mellan judar och muslimer genom att blanda dem. Precis som alkemisterna när det begav sig, är de beroende av att bli finansierade för att kunna bedriva sin verksamhet, och lösningen är i detta fall nya kemikalier, idéer och sedan kunna presentera det för finansiärerna med nya förhoppningar och uttalanden om att man snart står inför ett genombrott.

I det här fallet är det du käre skattebetalare som är finansiär, och politikerna alkemisterna som vill köpa mer och dyrare kemikalier för att kunna blanda ihop något till guld, d.v.s. ett fungerande multikulturellt samhälle.

Men det behövs ju inte mycket historie- och religionskunskap för att inse det hopplösa. Var någonstans i hela världen, och under hela världshistorien har man lyckats få ett samhälle med muslimer och judar samexisterande och utan konflikter?

”- Men vi som bor och verkar i Malmö måste lära oss att leva tillsammans annars krackelerar samhället.”, säger Björn Lagerbäck som avslutning på denna artikel.
Jag vet inte riktigt vad han anspelar på, att bo i Malmö ger väl knappast någon form av gemenskap i sig, och förutom de rent rasistiska inslagen kan man öppna Sydsvenskan vilken dag som helst nu för tiden, och läsa om gängstrider, uppeldade bilar, kravaller, bombdåd, mord/mordförsök, narkotikasmuggling, våldtäkter, olaga vapeninnehav, usla skolresultat, vandalisering, anlagda bränder m.m. som de politiska alkemisterna på nysvenska kallar ”lite integrationsproblem”. Sedan de politiska alkemisterna till dig, och vill ha ditt mandat att fortsätta och släppa in fler ”flyktingar” vilket vi kan kalla köpa mer kemikalier, och nya friska grepp och vansinniga idéer, vilket vi kan kalla för laboratorieutrustning, och behöver därför mer pengar.

För snart ska nog guldet vara framställt – bara du betalar.

Inga kommentarer: