tisdag 22 november 2011

Lättolkad islam


Jag hittade denna artikel på SVT:s sidor. Där det skulle vara svårt att tolka islam, och att det finns olika varianter, tolkningar, anhängare, falanger och jag vet inte vad.

Nej, det är mycket lättolkat. Olika färger på skit. Mörkbrunt och hårt, ljusbrunt, ganska krämigt och med en pikant stank. Kanske intressant att tolka vilket djur det kommer ifrån eller för att utröna matsmältningsproblem. Välj själv, utred saken och låt SVT göra program om saken.

Att det ska vara så svårt att fatta att en bok som skrevs för 1400 år sedan, i en helt annan kultur inte har ett dugg att hämta i ett modernt västerländskt samhälle. Tolkningar, falanger, varianter eller vad katten som helst. Skit är skit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kristendomen är 500-600 år äldre än islam och uppstod i ungefär samma del av världen som islam. Judendomen är förresten ännu äldre. Leta skillnader och problem - och framför allt lösningar någon annanstans !

Ulmerkotten sa...

Men det finns två stora skillnader: För det första är ingen annan religionen militant och uppmanar till våld, och för det andra har andra religioner utvecklats och anpassat sig till modern tid, vilket innebär att man tolkar sina skrifter annorlunda än när de skrevs. När det gäller koranen finns inga tolkningar eller uppdateringar -den ska följas ordagrannt. Idag som för 1400 år sedan.

Anonym sa...

En avhoppad muslim har sagt att skillnaden mellan kristendomen och islam är att kristendomen har ett heders och moralbegrepp medan islam helt saknar dessa värderingar. Kristendomen har tex. de tio budorden medan islam har nada.