måndag 21 november 2011

16 tons – and what do you get?

 …another day older and deeper in shit.

Man kan i Sydsvenskan idag läsa att tullen hittills i år plockat av smugglare mer än 16 ton khat, i denna artikel. Jag citerar ”Ett dussinbrott i Sverige 2011, där de samlade katbeslagen är större än någonsin sedan växten drogklassades 1989. Ett brott som tär på tullens resurser och som kostar samhället i runda slängar en kvarts miljard kronor årligen i fängelseplatser för kurirer och langare.”. Artikeln slutar med ”Och de senaste 20 åren har en stark kriminell organisation byggts kring hanteringen. Ett fåtal nyckelpersoner i Norden beräknas tjäna mångmiljonbelopp årligen.”

När jag växte upp skrämde man barnen med hur farligt det var med ”knark” och det gör man säkert än idag. Man kunde läsa i tidningarna om någon knarksmugglare hade åkt fast i tullen, och ”knarkare” var benämningen på alla som brukade olagliga droger, man inkluderade allt från att röka lite gräs till de grövsta heroinisterna. Knarkare hette det.

Men nu har vi ju ”berikats” med människor med stor potential. ”Nybyggare” (Maud Olofsson), och ett mer ”spännande” multikulturellt samhälle (Fredrik Reinfeldt). En del av detta paradis är tydligen att man ska acceptera att de som kommit hit tuggar khat, det är berikande, och för de som nyttjar det pacificerande, jag vill minnas att det var just Somalier som hade den längsta tiden till dess de förvärvsarbetade, och att det var uppemot 10år i snitt innan somalier börjar arbeta i detta land. Då har vi alltså personer som i snitt ska försörjas på skattebetalarnas bekostnad, de har en fin och rik kultur som vi ska avundas (Mona Sahlin), och då behövs det inte mycket till talanger som orakel för att gissa vem som finansierar somaliernas khattuggande. Helt rätt – skattebetalarna.

Men inte ett ljud om detta i pressen, den kopplingen aktar man sig noga för. Ej heller nämner man det sannolikt enorma mörkertalet. Man har alltså tagit 16 ton drygt, men hur mycket man missat vet givetvis ingen. Men låt oss gissa…man kanske lyckas plocka 25% eller en fjärdedel. Då pratar vi alltså om 64 ton kanske, eller 64 miljoner gram totalt.

Om man går på gatan och blir tagen för att ha några gram gräs för eget bruk, vilket inte påverkar eller skadar någon annan pratar vi om allvarligt straff för narkotikainnehav. Eller kanske man bränner hemma för att Systembolagets priser är hutlösa. Åxå digert straff. Eller kanske man odlar lite marijuana för husbehov, eller bara på kul. Samma sak – digra straff.
Men när det gäller smugglingen av khat, är ju problemet att det är relaterat direkt till invandring, och en viss befolkningsgrupp. Locket på. Mediatystnad. Inget ämne för politikerna. 

Kostnaderna för tullen ökar, och en kvarts miljard i fängelsekostnader. Inte ett ljud i pressen om detta tidigare, och det är märkligt att Sydsvenskan törs nämna det. Inte PK.
Sedan kan man ju fundera lite på var pengarna tar vägen från alla de som köper khat. Det har sannolikt kopplingar just till Somalia, och har en verksamhet som behöver förstärkas och finansieras, Al-Shabaab. Så det skulle inte vara det minsta förvånande om svenska skattepengar går till att finansiera somaliernas drogberoende i detta land, och sedan finner sin väg till de trevliga gossarna i Al-Shabaab.
Visst känns det ”berikande” på skattsedeln?
Men det är klart, gäller det att dölja sanningen. PK.

Allt emedan svenska polisen jobbar hårt för att samla poäng genom att kolla att Svensson inte kör några ynka km/h över skyltad hastighet, har bilbälte och mösterdjupet på däck.

Inga kommentarer: