tisdag 25 oktober 2011

Politikernas spratteldockor

Jaha, nu har DN gnussat sina grå och hittat på ett nysvenskt ord som är man anser vara lämpligt epitet för alla som ifrågasätter invandringspolitiken. Ordet är ”invandrarfientlig”. DN valde väl mellan det och ”främlingsfientlig”. Det är nästan lite kul med alla felaktiga och nypåhittade ord som man hittar på för att vara politiskt korrekt.
Men som vanligt har man inte förstått ett dyft vad det handlar om, sannolikt har man gluttat lite på PI och dragit sina egna slutsatser.

Om vi tar historien för nybörjare, och journalister, är det helt enkelt så att vad det handlar om invandringspolitik. Inte hat mot någon folkgrupp, eller förutfattade meningar mot invandrare per se.
Det är hela invandringspolitiken som har havererat, och det är inte invandrarnas fel som personer, det är politikernas, som dessutom ljuger oss medborgare rakt i ansiktet om behovet av invandring och alla fördelar med den politik man bedriver trots att fakta, erfarenhet, kriminalitet och kostnaderna talar ett helt annat språk. Verklighetens och sanningens språk - detta språk är främmande för dagens politiker som tror att man kan dupera medborgarna genom media och Public Service genom att slå blå dunster i deras ögon med nysvenska termer som multikulturalism, acceptans, berikning, nybyggare o.s.v.
PI, har gjort svensk demokrati en otroligt stor tjänst och öppnat ögonen på människor som blint trott att de får information, fakta och utbildning genom de vanliga medierna.

Nu tar Avpixlat över. Namnet anspelar givetvis på att media generellt vitpixlat bilder på brottslingars ansikten för att de ska se svenska ut, när bilden direkt skulle berätta att så inte är fallet. Vidare har man valt att kalla dem Nisse, Olle och Kalle för att inte ge någon koppling till invandrare/invandring. Har det däremot varit brottslingar med svensk bakgrund har man givetvis inte pixlat och namngivit honom.
Överrepresentationen när det gäller invandrare i brottsstatistiken är minst sagt talande, men det döljer man på ett otal olika sätt, inkluderade myndigheter m.m.

Låt mig avslutligen citera Lilla Saltsjöbadsavtalet (som inte finns), vars sista punkt lyder som instruktion till ”oberoende journalister”; ” * Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.”
Det var 1987, men det verkar gälla fortfarande, dock med skillnaden att "rastillhörighet" bytts ut mot "med invandrarbakgrund", eller varför inte "socioekonomiskt utsatta grupper"? . Därför behövdes PI. Därför behövs Avpixlat idag och imorgon. Det är demokrati och yttrandefrihet - vanliga media och journalister är som spratteldockor i politikernas snören.

Historien är givetvis mycket längre än så, men jag har inte tid att berätta allt.

Inga kommentarer: