måndag 3 oktober 2011

Vems fel är detta då?

Man kan idag läsa på SvD på denna länk att poliserna har urpissiga löner. Nu har ju SvD bannat denna blogg så länkningen hit kommer inte synas i SvD, men i alla fall.
En städare med normal arbetstid ligger i statistiken på runt 20 tusen i månaden. En soldat får ungefär detsamma efter några år tjänstgöring, och en polis får sådär 21 tusen.
Det finns bara två saker som nu kommer att hända; antingen får man en poliskår som inte "är de skarpaste knivarna i lådan", vill känna maktkänslan, sätta dit folk, och tar ut sitt missnöje på gemene man vilket i o.f.s. skulle vara förståeligt med all skit de får ta. Eller så kommer ingen söka sig till polisyrket och det blir en personalflykt (snacka med försvaret...du får flytta, riskerar utlandstjänst, och får en lön lägre än städare.)

Mot bakgrunden av den ökade brottsligheten, och i synnerhet i "socioekonomiskt belastade områden" kan vem som helst då lista ut att det blir fritt fram för gängkriminalitet m.m.
Vi kunde för några dagar sedan se hur det framkommit att polisen förljuger siffrorna på uppklarningsprocent.
Men nota bene - detta är inte polisernas, och inte ens deras chefers fel. Det finns ingen som helst anledning att skälla på den polisman som bara tappert och underbetalt försöker göra sitt jobb. Det är politikernas fel, men de slipper skiten och kommer undan med sitt vanliga svammel.

Jag tycker man för det första kan spola alla töntiga trafikkampanjer och strunta i folk som kör med en öl under bältet, utan skrajsnöre, eller några km/h mer än vad det står på vägdekorationerna. Polisen ska användas till att plocka riktiga brottslingar, pundare, gängkriminalitet och annat som jag inte vill ha i mitt samhälle. Sedan kan polisen gott få sådär 50% bättre lön.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara säga att din analys på din blogg inte är en av de vassaste knivarna i lådan, det är nog en sked som kommit fel :D

Då det var över 9000 sökande till 368 platser på polishögskolan nu i senaste antagningsrundan så lär det finnas gott om Globalknivar i den lådan, det gäller bara att hitta de men det är en annan femma, se polisen.se/Vastra_Gotaland/sv/Bli-polis/Bli-polis/Statistik/

Ulmerkotten sa...

Om de nu uppenbarligen ljuger om uppklarningsprocenten, behöver man ju inte vara en speciellt skarp kniv för att ifrågasätta denna statistik...
Man kan inte vara speciellt skarp kniv om man söker ett jobb som är så uselt betalt.

"Globalknivar"? Är det svenska soldater som får knappt hälften av vad t.ex. norska soldater får vid utlandstjänstgöring?

Men nu har kommentaren jag stänkte in försvunnit, märkligt eller hur? Länkningen fungerar inte heller. Märkligt, eller hur?

Anonym sa...

God dag yxskaft!

Sen ser jag hellre en som jobbat några år inom vården, har en kandidatexamen i ett samhällsvetenskapligt ämne, trygg i sig själv, lagspelare, plikttrogen, vänlig, flerspråkig m.m. som en globalkniv inte en som bara gjort utlandstjänst, inte för att det är något fel med det, har själv ett militärt förflutet som jägare.

Sen är det bra att lämna källor till sina påståenden.