lördag 12 maj 2012

Den trojanska hästen


En gång fanns det en revy- och kuplettsångare som hette Karl Gerhard. Han var känd för sina underfundiga texter och kopplingar. 1940, på Folkan i Stockholm presenterade han ”Den ökända hästen från Troja”, vilket var en direkt yxning av nazityskland och den nazistiska politiken.

Karl Gerhard måste ha varit en modig man. 1940 fanns det ingen hejd på Hitlers framgångar och att på detta sätt förlöjliga nazismen och kalla Quisling för papegoja med bristande förstånd hade garanterat renderat i en avrättning om Tyskland ockuperat Sverige. Med facit handen, sådär 72 år senare, kan man givetvis säga att han hade helt rätt. Nazismen är och förblir en vidrig totalitär rasideologi

Men vad är då kopplingen till dagens politik?  Den frågan är ganska enkel när man hör Ullenhag, Billström och även statsministern prata sig varma för det multikulturella samhället. Man försöker, som Quisling, vurma för ett samhällskoncept som bevisligen inte fungerar. Det är en trojansk häst som man pratar sig varm för och nu försöker införa i vårt samhälle. Bevis för dess misslyckande försöker man överskyla med flummiga visioner om dels ett framtida samhälle och samtidigt sopa alla redan idag uppenbara problem under mattan. Det förstnämnda finns det massor med bevis på och lyssna gärna på Ullenhags argument för det multikulturella samhället i debatten med Åkesson på denna länk  Det är rent visionärt flummeri som ingen kan tro på och sannolikt inte ens Ullenhag själv.

I landet har vi massor med bevis på just att de visioner som man anför inte kommer att fungera. Detta på grund av tre anledningar; för det första är det inte arbetskraftinvandring utan ekonomiska lycksökare som kommer hit. Det visar den skyhöga andelen arbetslösa bland utrikes födda, och givetvis har man massor med åtgärder för att försöka få alla de som kommer hit att börja arbeta, men med mycket tvivelaktiga resultat. Antalet jobb blir inte fler för att man tar hit lågutbildade personer som inte kan svenska.

För det andra är antalet man tar hit alldeles för många det finns ingen möjlighet för ett sådant litet land som Sverige att ta emot det antal invandrare som kommer hit utan att sociala och skattesystemet blir direkt lidande. Vi har idag inget försvar, usla skolor, låga pensioner, dålig åldringsvård och usel sjukvård. Hur man mot denna bakgrund kan ha svängdörrar till alla som vill komma hit är ett direkt svek mot svenska skattebetalare. Man menar att det rör sig om flyktingar, men det vet alla att det inte är – det är ekonomiska lycksökare. Riktiga flyktingar fördelas varje år av FN, och Sverige tar redan idag emot en mycket stor del av dessa ”kvotflyktingar”.
Kommunerna vill inte heller ha dessa s.k. flyktingar, och som ett resultat av detta har man ”mutat” kommunerna att ta emot flyktingar från staten, samt kört med morot och partipiska. I höst kommer sannolikt en ny lag tas av riksdagen som tvingar kommunerna att ta emot de flyktingar Migrationsverket anser lämpligt och har behov av.

För det tredje för man inte en integrationspolitik, utan en ren segregationspolitik. Det innebär att vi idag har, i synnerhet i de gamla miljonprojektsområdena, enklaver med invandrare som varken kan, vill eller kommer integreras i det svenska samhället. De har bosatt sig bland landsmän, fortsätter tala sitt språk, fortsätter med den religion samt de seder och den kultur de haft och på så sätt sker ingen som helst integration. Att som politikerna inom sjuklövern hoppas på att dessa personer ska få arbeten i Sverige i samma utsträckning som övriga befolkningen är och kommer att förbli inte annat än en flummig vision. Brottslighet och ”utanförskap” är redan idag fakta med stora kostnader och problem.


Frågan är bara hur länge svenska folket ska tro på sådant svammel som Ullenhag kommer med. Uppenbarligen lever han inte i verkligheten utan uppmålar en vision om ett utopiskt samhälle som bevisligen inte finns någonstans i världen och ett koncept som aldrig har fungerat. Det har Cameron, Merkel och Sarkozy insett, men inte politikerna inom sjuklövern.

Ullenhag, och hela sjuklövern håller alltså på att dra in den trojanska hästen i vår stad. Visst är den vacker? Att de finns massor med problem och risker med detta blundar man helt för, och ljuger svenska folket rakt i ansiktet.

Man undrar lite vad Karl Gerhard hade sjungit om saken.

Inga kommentarer: