torsdag 3 maj 2012

Finn röda tråden!


Vi har den sista tiden sett massor med rapporter om att skolorna i invandrartäta områden uppvisar skrämmande usla studieresultat. Detta trots att man plöjer ner massor med miljoner i dessa områden rent generellt som man kan läsa t.ex. på denna länk.
Vidare är det ju så att skolorna i dessa områden stöds med ”socioekonomiskt stöd”, vilket betyder att skolorna/eleverna i berikarområdena har massor med mer pengar per elev än i andra områden med bara svenskar.

Så i dagens DN kan man läsa att ”kunskapsklyftorna ökar”, och i denna artikel finns det en röd tråd som man inte törs nämna; det heter ”nyligen har kommit till Sverige”, och det vill man ge mer stöd till enligt Fjelkner i Lärarnas Riksförbund. Den röda tråden är alltså ett typiskt segregationsproblem orsakat av den förda invandringspolitiken, både vad beträffar mängden invandrare vi tagit och tar emot, samt det faktum att de givetvis bosätter sig med likar (kultur, religion, från samma geografiska område), vilket innebär att de aldrig vill, kommer eller behöver integreras. Vidare är det så att den gamla bubblan om alla välutbildade invandrare som kommer hit har spruckit för länge sedan. Vi snackar om invandrare från Irak, Somalia, Afghanistan m.fl. länder och många är analfabeter.  Det handlar inte om arbetskraftsinvandring som det gjorde på 60-talet utan personer som söker sig hit för en bättre levnadsstandard, konstigare är det inte, och vårt generösa Migrationsverk, och politikerna har svängdörrarna öppna och sedan utnyttjas det sociala skyddsnät som egentligen var avsett för svenskar.

Så vad väntar man sig när man skapar autonoma områden som inte integreras i det svenska samhället, om annat än urusla skolbetyg, högt ”utanförskap” samt vidare arbetslöshet? Trots socioekonomiskt stöd, SFI, hemspråksundervisning och jag vet inte vad. Tja, vad man kan vänta sig är kriminalitet, och det ser vi åxå i dessa områden.  Nästa år kommer ”migrationen” (antalet invandrare) att öka som vi kan läsa här ("migranter" är nysvenska för lycksökande från arabvärlden).

Kostnaden totalt är givetvis enorm; men trots detta och trots att både ledande politiker (Merkel, Cameron, Sarkozy), proklamerat att detta inte fungerar och länderna runt omkring oss fattat detta faktum och börjat stänga sina gränser, fortsätter våra politiker att gladeligen, och med svammel ta emot alla lycksökare som kommer hit.

Vi har redan en usel sjukvård, inget försvar, taskiga pensioner, och givetvis med invandringen som huvudanledning hög arbetslöshet. Vi snackar om att i genomsnitt tar det 8-10år för personer från nämnda länder att få jobb i Sverige, och nu öppnar man upp för ”anhöriginvandring”. Gissa konsekvenserna.

Kommunerna ska tvingas att ta emot det antal och de flyktingar Migrationsverket allokerar efter deras behov, helt emot svensk grundlag i vilken det står att kommunerna har självstyre i första paragrafen.
Kan ingen sätta stopp på detta vansinne?

Men det är klart, skillnaden i resultat i skolor mellan områden med svenskar och "migranter" kommer att öka. svaret är givetrtvis att plöja ner mer pengar och resurser i de berikande migrantområdena som vi kan läsa här. Invandrings och integrationspolitiken är det inget fel på och må inte ifrågasättas, eller hur?

6 kommentarer:

Anonym sa...

ja det är så sant och kul att det är berikare från Irak Afghanistan och Somalia. "Vi flyr från krig till det närmaste land som tar emot oss i mängd....Sverige fukking off i norr, ingen annan tar emot oss..Klart vi hjälper er på bekostnad av mina farföräldrar som får svältpension, ni är troligtvis pirater och talibaner men visst välkommen hit och ta mina högbeskattade kronor..

Ulmerkotten sa...

Javisst, och det är klart ni ska ha moskéer. Ha rätt att ställa krav på halal, segregerad simundervisning, gymnastik, och predika koranen fritt som uppmanar tii direkta lagbrott, har en vidrig kvinnosyn och mot sexuellt avvikande.

Men svenska politiker köper detta. Försöker slå blå dunster i våra ögon, och vi blir "berikade". Vi ska till och med skämmas för vår egen kultur och historia.

Allt till den ringa kostnaden av hur många miljarder?...och skador som kommer att ta minst årtionen att reparera.

Anonym sa...

Lägre utbildningsnivå i hemmet ger tydligen lägre studieresultat...men trots detta ser man att i Pajala och Övertorneå har man ändå höga studieresultat trots låg utbildningsnivå...Märkligt va?
Men om man noterar faktum och konstaterar att antalet Somalier i ovan nämnda kommuner är betydligt lägre än i tex Rinkeby så klarnar det ju bilden avsevärt.

Ulmerkotten sa...

Anonym,

javisst, det var ju en skröna i pressen om att Malmö hade de mest utbildade taxichaufförerna som fanns, för några år sedan. Man skulle tro att alla var läkare och bara inte fick jobb för man inte anställde invandrare.

Regeringen införde "validering" för att få alla dessa högutbildade invandrare på arbetsmarknaden.

Var är de nu, och hur ser det ut i Malmö? Raketforskarna och läkarna lyser med sin frånvaro.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Och nu har vi dessutom nyheter på somaliska i SVT. Säg genast upp er licens om ni inte redan har gjort det.

Ulmerkotten sa...

@ Robin

Jag har aldrig betalat någon licens för "innehav av kanalväljare", men rådet äro gott.