tisdag 8 maj 2012

Jäderlund tar över Storvreta!


När man har en minister på besök, och som dessutom ska debattera med en partiledare tycker man att det borde vara en gjuten nyhet i lokalpressen. Tillställningen lockade i alla fall långt fler än vad som fick plats i lokalen, som enligt hörsägen rymde bara 350 personer.
Men tro nu inte att Upsala Nya tidning (UNT), skriver en rad om detta vare sig att debatten skulle äga rum eller kommenterar debatten. Man ägnar sig som vanligt åt lite småkrafs, trafikolyckor som har hänt, sport i massor, kultur och att några femteklassare gått Naturtolvan.
Ej heller rikstidningar skriver en rad om denna debatt, men jag har svårt att bedöma om den platsar som riksnyhet, men i min bok gör den det.

Vad är nu anledningen till att media inte nämner denna debatt, jag stod själv i kö och ville in men kom inte in eftersom jag bara kom ca 30 minuter innan, och det var en lång kö långt utanför byggnaden.
Svaret är att invandringspolitiken/integration skulle debatteras, och ministern var Ullenhag och partiledaren var Jimmie Åkesson.
Media har order om att lägga locket på i denna fråga, och alltså får det inte skrivas ett dyft om den. Du kanske trodde det råder yttrande och tryckfrihet i Sverige som det är stipulerat i grundlagen. Det gör det inte – vad och hur tidningar skriver och rapporterar saker har man strikta direktiv om från ovan.
Tänk att Lilla Saltsjöbadsavtalet aldrig ägt rum, funnits eller existerat. Men konstigt nog stämmer medias agerande klockrent med det som aldrig hänt, finns skett eller har ägt rum.
Det som är känt från detta avtal är detta:

Som oberoende journalist har Du att beakta följande rekommendationer:

* Företrädesvis positivt bedöma och omskriva svenska medborgare av utländsk härkomst, detta särskilt i samband med ungdoms- idrotts- och konstnärlig verksamhet
* Vid evenemang med inslag av skiftande kulturer, företrädesvis intervjua och visuellt framhålla medverkande av utländsk härkomst
* Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.”

Tänk på dessa rader varenda gång du läser nyhetsmedia.

Javisst ja; "Jäderlund tar över Storvreta". Det är ett riktigt scoop i UNT, och handlar om innebandy. Innebandy ska vi svenskar intressera oss för, i synnerhet om det finns spelare med utländsk härkomst, och gärna då med bild. Integrationspolitik och invandringespolitik ska du inte bekymra din hjärna med lille medborgare.

Inga kommentarer: