söndag 20 maj 2012

Det är ju baaaarn!


Här har vi ett typexempel på hur det fungerar. Man snackar om stackars ”ensamkommande flyktingbarn”, men det är det inte; det är gruppsmugglade muslimska ankarmän. Men låt oss först plocka bort stämpeln flyktingar. En flykting flyr från en krigszon och för sitt liv. Men i UNT kan man läsa: ”Många föräldrar skickar i väg sina söner till länder i Europa. Förhoppningen är att de en dag ska kunna försörja familjen. 
Andra skickar i väg sönerna eftersom de har bäst chanser att överleva. Föräldrarna har kanske betalat tiotusentals kronor för att pojkarna ska kunna resa.

Sanningen är alltså den att någon betalat runt 100.000kr för att en man ska kunna smugglas till Sverige. Från en annan världsdel, hundratals mil, över dussintalet gränser, tappat alla sina identitetshandlingar och dyker sedan upp i Sverige i grupper ”hux-flux” som ett ”ensamkommande flyktingbarn”.

Ursäkta detta kan väl ingen tro på? Jodå, det ska vi svenskar tro på och att det är synd om de stackars barnen som drar rövarhistorier för migrationsverket och i kanske runt 90% av fallen inte är under 18 år. Men ingen som helst åldersbestämning görs. Det kan ju spela mindre roll i sammanhanget.

Och det märkliga är dessutom att när de beviljats permanent uppehållstillstånd (PUT), råkar de stackars ”ensamkommande barnen”  hitta hela släkten som kommer hit som anhöriginvandring.

Så käre svensk; du kanske spelar på lotto eller köper triss. I Somalia och Afghanistan gör man det åxå. Insatsen är hög men utdelningen säker och bättre än lotto och triss, tillgång till det svenska välfärdssystemet, en garanterad säker försörjning.

Inga kommentarer: