onsdag 16 maj 2012

Imamernas god råd


Nu är det ett jäkla liv i pressen om att imamer har givit råd till kvinnor som bryter mot lagen t.ex. i denna artikel.  Det är ett riktigt scoop, och Uppdrag granskning har filmat med dolda kameror för att få material.

Men vad är det för konstigt med att imamer ger råd som strider emot lagen? Saken är ju den att koranen står över svensk lag i deras ögon och tänkande, alltså ger de råd baserat på koranen och i de fall de råkar strida mot svensk lag struntar man i det. Det finns nu massor av uppmaningar i koranen som direkt strider mot svensk lag, och vidare finns det tolkningar av imamer och andra muslimska ledare som givetvis även de står över lagen för en rättrogen muslim.

Det är alltså så att en gammal skrift från 600-talet gäller som lagbok för muslimer. För det första är det bara att konstatera att den som tror att en så gammal skrift ska gälla idag måste vara helt verklighetsfrånvänd och förnekar 1400 års utveckling. Jag struntar blankt i om det kallas religion eller vad som helst, så gamla skrifter som alltså skrevs för runstenarna, fattar väl alla är ren kuriosa och historia.

Men problemet är att koranen uppmanar till lagbrott, det står t.ex. att den som dödar otrogna kommer till himlen och blir belönad. Jag kan inte se detta som något annat än direkt uppmaning till mord och därför har jag inga som helst problem med att förbjuda koranen i Sverige. Skrifter som uppmanar till lagbrott (inkluderande denna blogg), är inte tillåtna. Svensk lag står över religionen. Sedan finns det massor med saker som, jag vet inte vad det står i koranen, men är rent knasiga rent generellt när det gäller kvinnosyn, synen på homosexuella, bestraffningar, plågsamt dödande av djur (halalslakt), och en hel del andra saker.
Så min linje är enkel och solklar; antingen går muslimerna i detta land med på att stryka de saker som står i koranen som är lagvidriga, eller åxå är det bara att förbjuda (d.v.s. följa svensk lag), hela koranen.

Men eftersom nu politikerna i detta land ser mellan fingrarna när det gäller koranen; varför är man förvånad generellt över att imamer uppmanar till lagbrott? Logiken är helt borta och man får bestämma sig för vilken lagbok som ska gälla.

Kanske ska det vara två lagböcker, en för svenskar och en för svenska muslimer? Koranen innehåller ju saker som inte är tillåtna i svensk lag och det ”multikulturella samhället är ju mer spännande”. Detta är ett citat av statsministern i riksdagen för något år sedan. En spänning jag kan vara utan. Utan steningar på Rinkeby torg på lördagar kl. 18.00.

Min linje är som sagt solklar, alternativet är sharialagar och att se mellan fingrarna på steningar, avhuggning av kroppsdelar, månggifte, och andra rena knasigheter i autonoma muslimska domstolar eller områden, här i Sverige. Men den debatten törs ingen ta.
Men detta är en intressant fråga jag tagit upp några gånger; svenska feminister skulle tvinga ut hemmafruarna i arbete på 70-talet, man krävde kvinnopräster och att de präster som inte gillade kvinnopräster skulle tvingas från sina tjänster (så skedde åxå), man kräver kvoteringar, och vill ha ”hen”, Schyman eldar pengar, men när det gäller muslimska kvinnor och andra är man knäpptyst. För faen svenska gamla 68:a års barrikadkvinnor – till storms mot koranen och imamer! Ska ni acceptera att kvinnor tvingas till sex, misshandlas av sina män och tvingas gå runt som vandrande sopsäckar?

Är det Sverige 2012, och accepterbart för er under religionsfrihetens fana?  Vart tog religionsfriheten vägen och prästernas åsikter vägen då när det gällde svenska präster, och varför accepterar ni imamernas dekret nu? 


Add: så på denna länk  börjar man ifrågasätta imamerna. Det är ju strålande! Häng ut dem bara, och alla delar av koranen som förespråkar lagbrott eller annat i detta land. Visa hur idiotisk denna uråldriga skrift är, och att den inte hör hemma i ett modernt västerländskt samhälle. På koranen och imamerna, kvinnosakskvinnor och genusmuppar!

2 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag tror inte att det räcker med att tvinga dem revidera koranen och ta bort sådant som strider mot svensk lag. Förmodligen skulle bara det ske med dom svensk-översatta koranerna medan ocensurerade koraner på arabiska, somaliska och afghanska förtfarande skulle florera fullt ut. Det enda som gäller är att förbjuda koranen helt.

Ulmerkotten sa...

Men saken med detta är att muslimer inte kan förneka en del av koranen. Så det blir "allt eller inget", oavsett språk.
Men de kan gott få erbjudandet att ta bort det som strider mot svensk lag i första läget.