onsdag 2 maj 2012

Som man bäddar


Men vad är nu det här (länk DN)? Vem är förvånad? Det är klart att om man importerar främmande kulturer blir det så här. Vad värre är; man gör inte ett dyft för att integrera personer som kommer till detta utan menar att allt som kommer hit är berikande. Man tillåter att personer med samma religion/kultur och från samma länder bor i närheten av varandra, givetvis med påföljden att de aldrig vill, kommer eller behöver integreras.

Mot den bakgrunden har vi alltså ett s.k. hedersmord, eller rättare sagt flera. Varför är man överraskad och har manifestationer? Jag som svensk tycker givetvis att mord ska bestraffas och har inga problem med det, men problemställningen är att man genom att man tillåter segregering och inte integrering, accepterar man även att andra kulturer, tankesätt och värderingsgrunder ska få finnas i landet.
Bara inom Europa finns det andra regler som, för oss svenskar, är mycket konstiga. Vad sägs om böter för att köra gräsklipparen, hamra eller, tvätta bilen på en söndag? Det gäller i Staufen.

Ju längre bort man kommer från det vi är vana vid, och svensk kultur, blir givetvis kulturerna allt mer främmande. I länderna där det tydligen är acceptabelt med hedersmord har man sannolikt haft dessa som en del av sin kultur i hundratals år, och där är det inget konstigt. Man har säkert även helt andra värderingar av människoliv än vad vi har här. Alla rena knasigheter som koranen påbjuder är ju typexempel, men denna uråldriga dumskrift har av någon anledning status av religion, och ingen törs ifrågasätta den. De som gör detta riskerar ju att dödas. Hur stämmer muslimers kvinnosyn överens med svensk? Synen på homosexuella?

Min slutsats är att importerar man personer hit med för oss totalt andra värderingsgrunder och kulturer, är kulturkrockar och lagbrott en självklarhet och en ren konsekvens av den förda invandringspolitiken, och den totala avsaknaden på kravet att de som kommer hit ska integreras. Tvärtom; allt som kommer hit är "berikande".  

Jag kan inte hålla mig från att citera statsministern; ”…ursvenskt är bara barbariet” och "...det mångkulturella samhället är mer spännande". Eller varför inte Mona Sahlin; ”…vi har bara midsommar och sådana töntiga saker.” 

Inga kommentarer: