lördag 5 maj 2012

Framtiden i din kommun

Bo Frank är kommunalråd i Växjö, och detta kan man läsa i Smålandsposten i en intervju med honom: 
Vilket är det största orosmomentet? 
-Att socialbidragen i stort sett skenar okontrollerbart.
Vad gör ni åt det?
– Vi kan inte göra så mycket. Det handlar om att staten måste ta ansvaret för flyktingmottagandet.


Och i inledningen: ”Växjö kommuns ekonomi ser allt annat än ljus ut. Just nu pekar den på ett underskott på 41 miljoner kronor.

Nu är ju Växjö kommun en kommun som ”ställt upp”, hörsammat Billströms och Schlingmanns hot och löften, och här har vi resultatet.

Men vad händer nu om staten inte tar sitt ansvar, på samma sätt som de naiva kommunpolitikerna gjorde? Svaret är busenkelt; problemet blir de inte av med och lagen stipulerar vad som gäller. Alltså kommer det bli högre kommunalskatt, försämrad skola, försämrad kommunal service, äldreomsorg o.s.v. till förmån för alla de ”berikare med stor potential” man tagit emot, och lever på kommunens socialkontor.

Så min fråga är enkel. Hur många ”Växjö”-kommuner finns det i landet, som av ren naivitet, partipiska eller solidaritet med riksdagspolitikerna kommer att hamna i samma problem?

Men visst är det mot denna bakgrund glädjande att veta att man filar på en proposition som strider mot grundlagen, och som ska ge Migrationsverket rätt att placera ut ”migranter” till kommuner efter vad Migrationverket bedömer? Det sista var ironiskt om du inte fattade det. 

Inga kommentarer: