fredag 18 maj 2012

FSM


Islam och koranen är ju sedan 600-talet. Det som står i en så gammal skrift kan ingen vettig människa tro på är saker giltiga och levnadsregler 2012. Inser man inte att mänskligheten utvecklats sedan 600-talet är man dum. Människorna kanske inte har utvecklats rent evolutionsmässigt, men när det gäller vetenskap desto mer. Tror man på koranen och att en 1400 år gammal skrift ska vara giltig idag är det bara att beklaga bristen på hjärnceller.

Men nu vill ju Ullenhag stödja utbildningen av imamer med skattepengar. Detta för att på något sätt hitta en medelväg mellan det som står i koranen och svensk lagstiftning. Det går självklart inte, och någon sådan medelväg kan inte existera. Det är bara att välja; antingen skriver vi 2012 eller 650.

Men det finns en religion som jag skulle vilja rekommendera; ”Church of the flying spaghetti monster”.

Om jag minns rätt var det så här att det var en debatt i Kansas om man skulle undervisa Darwins evolutionslära eller bibelns ”Adam &Eva” för barnen. Motiveringen till att man skulle använda sig av bibelns skapelseberättelse var att det inte gick att bevisa att Gud inte fanns. Ingen kan ju bevisa att Gud finns, och lika lite att Gud inte finns.

Alltså skickade en herre ett brev till ”Kansas School Board”, där han berättade om det flygande spaghettimonstret han trodde på och bad dem bevisa att det inte fanns. Det utlovades 1MUSD till den som kunde bevisa att ”Flygande spaghetti monstret” inte fanns. Alltså med samma logik som man anförde för att bevisa Gud finns. Han visade även på att den globala uppvärmningen var proportionellt mot antalet pirater i världen.


Hela saken är nu en världsomspännande religion som gör narr av andra religioner. Ingen kan bevisa att ”flygande spaghettimonstret” inte finns, alltså finns det. Precis med samma motivering som man visar existensen av en gud man tror på. Anhängarna heter givetvis ”pastafaris”, och hela saken verkar närmast vara ett företag, och det finns spel, saker att köpa och en massa andra prylar.

Men slutklämmen är helt enkelt den för alla logiskt tänkande människor att denna tro är lika berättigad som kristendomen, och definitivt mer logisk än en gammal skrift från 600-talet.

Den lite roliga frågan som dök upp i mitt huvud är dessutom denna; Hur i h-vete kan någon vettigt tänkande människa tro på islam? Svaret är självskrivet; det går inte. Lever man 2012 och i ett modernt västerländskt samhälle har islam ingen som helst plats eller logik och dessutom strider direkt mot svensk  lag. Att tro på det flygande spaghetti monstret är egentligen mer logiskt. Så håll till godo – detta är länken till kyrkan för det flygande spaghetti monstret.

Funderar på just nu på att skriva till Ullenhag för att begära pengar till spridande och utbildning i FSM. 

Inga kommentarer: