torsdag 14 augusti 2014

Boom! Dagens fetlögn exploderar.

“Boom! Där rök försvaret.” och därunder ”Rösta på Nya Moderaterna om du vill ha ett modernt svenskt försvar.” Så lyder tydligen en slogan, eller vad man ska kalla det på moderaternas affischer.

Man blir liksom lite förbannad på rena lögner som man dessutom har fräckheten att köra med som propaganda. En grundläggande regel är för det första att inte snacka skit om motståndarna eller konkurrenterna. Man har sin egen politik, man står för den försvarar den och kastar inte skit på motståndarsidan. Det gäller inom politik såväl som inom företagsvärlden.

Om man ovanpå detta drar sig till minnes det Anders Borg sa för några dagar sedan, d.v.s. att prognoserna inte alls är så ljusa och att en stor del av detta orsakas av den sanslösa invandringspolitiken, så blir hela påståendet en ren lögn. Det finns alltså inte ett förbaskat öre att bygga upp ett modernt försvar med det kan vi alla inse mot den bakgrunden. Om viljan funnits, men den finns uppenbarligen inte.

Nu har alltså moderaterna haft styråran i 8 år, och det enda man kan tillskriva dem och Alliansen är att de har kapat ner försvaret till ett rent skämt. För drygt ett halvår sedan uttalade ÖB att försvaret skulle kunna stå emot ett angrepp i högst en vecka. Det är alltså vad nya moderaterna har åstadkommit under 8 år. Man har avskaffat värnplikten, man ger soldater usla löner, det finns inte som söker sig till försvaret och dessutom kan man tvingas till utlandstjänstgöring för en usel lön. Antalet stolvärmande officerare har ökat vars enda uppgift sannolikt är att fundera ut hur de ska kapa ner sin budget. Det s.k. försvaret borde på sin höjd få kallas för ”Lilla Bromset”, för att försvara klarar det inte, utan sannolikt bara bromsa en angripare något. Det är facit av vad de nya moderaterna åstadkommit. I de fall då fientligt flyg har övat anfall mot Sverige, eller vårt luftrum har kränkts har det inte skickats upp ett enda plan.

Boom! Låt oss komma med en jämförelse; det s.k. försvaret kostar idag knappt 40 miljarder (om jag minns rätt). Den sanslösa invandringspolitiken minst 100 miljarder (lågt räknat). Det är alltså betydligt viktigare att ta hand om varenda kotte som kan betala för att smugglas till just Sverige, kan dra valser för migrationsverket och deras anhöriga, än att bygga upp ett försvar värt namnet. Speciellt nu när vi vet att Putin bygger upp ryska försvaret kraftigt.
Boom! Det är sannolikt en ljudillustration när en fetlögn brister. I synnerhet mot bakgrunden att det tar kanske 20 år att bygga upp ett försvar värt namnet om den politiska viljan och pengarna funnes. Men ingetdera finns. Boom!


I SvD kan man även läsa detta: "Enligt Migrationsverket är de utökade finansieringsbehoven för asyl och migration 48 miljarder kronor sammanlagt för i år och de kommande fyra åren. 48 miljarder utöver redan budgeterade belopp, alltså." Länk SvD, lag märke till att detta är mer än hela försvaret koster och detta utöver redan budgeterade belopp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte invandringen som kostar 250 miljarder per år (enligt Tullberg). Det är invandrarna som bosatt sig i Sverige som kostar 250 miljarder per år. Den årliga invandringen kostar en bråkdel av detta. SD vill för övrigt endast minska den årliga invandringen till Sverige, inte antalet invandrare i Sverige, tvärtom, man vill ha fler invandrare i Sverige och fortsätta lägga ut 250 miljarder per år i all evighet. Från moderaterna till SD, en gång lurad, alltid lättlurad.

Ulmerkotten sa...

@ Anonym
Nu har du nog fått det mesta om bakfoten, eller kanske läst någon påhittad dumhet i pressen.
Ok, det är ju givetvis så att man inte kan kasta ut alla invandrare, även om kostnaden för dessa kanske är 250 miljarder. Detta på grund av att man har och har haft en helt sanslös invandringspolitik. Kostnaden kommer alltså delvis att kvarstå, och det kan vi inte göra mycket åt om man inte vill sparka ut personer som på något sätt, och med invandrarbakgrund, ligger samhället till last. (För att använda en gammal idiotisk klyscha). SD har ingen som helst avsikt att sparka ut invandare.

Men det gäller alltså att sätta stopp för den helt vansinniga och mycket kostsamma politik som förs, och det är bara att slicka såren och stänga gränserna för alla som inte är riktiga flyktingar, vilket lär vara mindre än 10% av de vi idag tar emot. Kanske samma mängd per capita som Finland tar emot vore lämpligt.
Förhoppningsvis kommer allt fler av de som finns i detta land som invandrare få arbete med tiden och då lär även samhällets kostnader minska och inte konstant ligga på 250 miljarder, utan gradvis sjunka. Men jag känner inte till om 250 miljarder är korrekt dock.