onsdag 20 augusti 2014

Lite småpengar

Nu tycker alltså (s) att det är småpengar som invandringen kostar och den ökande flyktingströmmen är småpengar som knappt ens borde nämnas (länk). Det handlar om någon ynka miljard eller så enligt (s).

Men nu är det inte riktigt så enkelt. För det första är det givetvis så att Borg bara pratar om statsbudgeten. Han måste alltså veta vad invandringen kostar, annars kan han inte heller veta hur mycket utgifterna kommer att öka med ökad invandring. Det intressanta med detta är att han totaldök på en direkt fråga från SD på just den frågan, och svarade att” de är svåra att beräkna”. Men de kan uppenbarligen inte alls vara svåra att beräkna, i synnerhet om vi pratar om statsbudgeten. Den totala kostnaden är givetvis svårare eftersom vi pratar om kommunala budgetar och kostnaderna för ”flyktingar” hamnar i kommunernas budget efter några år. Men helt klart är att Borg kan beräkna de ökade kostnaderna, och då måste han även kunna redovisa den totala kostnaden.

Siffror för det svenska samhället som jag last är totalt mellan 50 till 250 miljarder per år, och med den ökade flyktingströmmen samt det enkla faktum att det givetvis inte går att få den absoluta majoriteten av de som kommer hit i förvärvsarbete på några år är kostnaderna enorma. De kommer dessutom stiga både inom statsbudgeten och i synnerhet inom kommunerna som nu kan påtvingas ”flyktingar”, och alla deras anhöriga. Tiden för vissa flyktinggrupper att komma i förvärvsarbete ligger på runt 10 år i snitt, vad det kommer att landa på för deras anhöriga vet sannolikt ingen. Vi pratar alltså om tio år av skattebekostad bostad och uppehälle.
 
Så när (s) kommer med ett utspel att det är småpengar det handlar om är detta en ren lögn. Det är enorma belopp, statligt såväl som för de enskilda kommunerna.

Men givetvis försöker man dölja sanningen, och man är livrädd för att några verkliga siffror ska läcka ut före valet. Vidare försöker man flytta fokus till andra frågor för att dölja vad man håller på med. Man försöker styra debatten till klassiska valfrågor som man vill debattera. Problemet är att man har inga pengar, vi har usel sjukvård, en skola i förfall, usel äldreomsorg där våra äldre svälter (länk).
Inget försvar och världens högsta (eller näst högsta), skatter.
Denna artikel talar för sig själv, även om den är i PK-media.
 
Jag är förbannat trött på detta land och politikernas blålögner. Kunde jag flytta skulle jag det.

Inga kommentarer: