lördag 23 augusti 2014

Maria Ferm (mp) - förnekare av verkligheten

Maria Ferm är nog en av de mest verklighetsfrämmande politikerna som finns. Hon är miljöpartist och har en artikel i dagens SvD. Hennes artikel är full av floskler och rena felaktigheter samt felaktiga påståenden. Hela artikeln bygger på någon konstig tankevurpa som slutar med att alla länder som släpper in så många som möjligt blir fantaskiska framgångar i längden. Något tidsperspektiv finns givetvis inte och den som tror på flosklerna och ska alltså vara som en åsna bakom en morot och inte leva i verkligheten utan tro på ett multikulti-flumparadis någon gång i framtiden.
 
Artikeln börjar med ” Vi vet att varje samhälle som sluter sig mot omvärlden stagnerar i utveckling.”. Detta är ju typiskt svammel. Det kanske gäller om samhället sluter sig från handel och teknologiskt utbyte, vilket forna östblocket, Nordkorea och andra totalitära regimer är exempel på. Men detta handlar inte om handel och teknologi. Det handlar i stort sett uteslutande om ekonomisk migration. Alltså personer som kommer till detta land för att få en bättre levnadsstandard. Det handlar alltså till mycket liten del om flyktingar, utan minst 90% av de som kommer hit har avsiktligen rest eller låtit sig smugglas hit för dyra pengar och är alltså ekonomiska migranter. De enda riktiga flyktingar som kommer hit är FN:s kvotflyktingar, och relaterat till befolkningsmängd tar vi emot flest flyktingar i hela Europa.
Vidare skriver Ferm: Det absolut sämsta sättet att möta främlingsfientlighet och inskränkthet på är att ställa upp på en främlingsfientlig verklighetsbeskrivning.”. Det är alltså samma logik som den gamla arméhistorien, om kartan inte stämmer överens med terrängen är det fel på terrängen. Om verkligheten inte passar så ska man förneka den. Det finns hur många bevis som helst på att dagens migrationspolitik kostar enorma summor, och vidare har vi enorma problem i s.k. utanförskapsområden. Dessa två saker kan inte ens Ferm förneka. Så man kan alltså fråga sig vem som är inskränkt, den som förnekar sanningar eller den som realistiskt ser, analyserar och påtalar problem och kostnader som är realitet.

Ovanpå detta kommer hon med någon dum tes om att det givetvis kostar att uppfostra barn till dess de kommer i förvärvsarbete. Nu är det bara så att kostnaderna för barn ligger hos föräldrarna till största delen och inte hos skattebetalarna. Eller kanske Ferm tycker att man ska förbjuda föräldrar att skaffa barn i detta land och enbart släppa in ekonomiska lycksökare i form av migranter? Kanske tvångssterilisering som gällde fram till 1975, och var regel i samband med abort för svenskar?

Ovanpå detta kommer lite svammel om humanism och katastrofer i världen, samt att man ska bemöta ”främlingsfientlighet” med ”medmänsklighet och mer humanitet”.
Vi har en dålig sjukvård, dåliga skolor, låga pensioner, dålig äldrevård och inget försvar. Kommunerna börjar gå på knäna eftersom den förda flyktingpolitiken bara ersätts av statliga medel de första åren. Bostadsbrist och arbetslöshet. Reinfeldt talade om att den förda migrationspolitiken medför att det inte finns pengar till förbättringar i samhället. Man döljer fakta och kostnader, samt spenderar enorma belopp på dessa ”ekonomiska migranter” och deras släktingar, samtidigt som de riktiga flyktingarna dör i flyktingläger. Jag ser inte det humanitärt försvarbara i den politik som Ferm förespråkar utan bara enorma kostnader och problem i detta land.
Men slutligen skulle jag vilja fråga Ferm hur det är med ”den arabiska våren”? För några år sedan var det ju en vår för alla förtryckta folk i arabvärlden, och den fortsätter nu uppenbarligen med militanta muslimer som avrättar journalister, mördar urskiljningslöst otrogna och det är krig och stridigheter både emellan muslimer och mellan muslimer och ”otrogna” runt hela arabvärlden. Miljoner människor är riktiga flyktingar, och i framtiden kan vi se länder med sharialagar. Kanske är detta mänsklighetens sommar, Ferm? För du instämmer väl i steningar, kvinnans mindre värde, att homosexuella ska dödas och att otrogna eller de som konverterar från islam ska dödas?
Men låt mig hjälpa dig Maria. Om du vill kunna se dina barn och barnbarn i ögonen och svara på deras frågor. Sluta förneka verkligheten idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det bedrivs ett fullskaleexperiment i Malmö som nu är en stad där svenskarna utgör en minoritet.

Kostnaden för laboratoriet lär uppgå till 4 500 000 000 kronor per år som beredvilligt tillhandahålls av skattemedel.