lördag 30 augusti 2014

Med snaran runt halsen

Sara Skyttedal (KDU), har en artikel i DN (länk).
Sent skola syndaren vakna, heter ett gammalt ordspråk. SD har hela tiden varit realistiska när det gäller flyktingpolitiken. Det är och har varit baserat på rena fakta beträffande problem och kostnader, och inte som belackarna menar, varit rasistiskt betingat.
Men nu har alltså en Kristdemokrat vaknat och naggar lite försiktigt i kanten på PK-bilden. Givetvis är det riktigt som hon påtalar att vi inte klarar av hur många så kallade flyktingar som helst. ”Så kallade” för att minst 90% av de som söker asyl i detta land inte alls är flyktingar utan personer som rest hit eller låtit sig smugglas hit. Detta törs givetvis inte Skyttedal ifrågasätta eller ens nämna. Ej heller ett ord om de kostnader migrationspolitiken medför, bara lite vaga antydanden om att invandrare inte kommer i arbete direkt. Inte ett ljud om brottslighet eller problem i ”utanförskapsområden”.

En klassiker och liten räddningsplanka är givetvis att hänvisa till EU, och mena att andra länder ska ta sitt ”ansvar”. Så kan man ju alltid säga eftersom vi är med i EU, men problemet ligger i att sjuklövern har en vansinnig och ansvarslös migrationspolitik, inte att andra länder inte tar sitt ansvar. Tvärtom, politikerna i andra länder tar just sitt ansvar för de egna länderna, sin ekonomi och sin kultur, till skillnad från sjuklövern i detta land.
Så man körs vad som är en liten ”probing”, eftersom KD har 4%-snaran runt halsen. Man kör denna med Sara Skyttedal, och man har några dagar på sig till att få rubriker och en debatt. Publicitet är bra inför valet och blir det inte för högt PK-skrik kommer kanske Hägglund hänga på för att vinna röster. Detta emedan ha under hela mandatperioden inte har haft ett dyft eller ifrågasättande av den politik som kostar enorma belopp och är till mycket stor skada på många sätt.
Så i nästa läge ska Skyttedal försvara sig i denna artikel.
Det verkar som ”probingen” fungerar och inte ens KD är redo att ”öppna sina hjärtan”, eftersom man inser hur direkt vansinnig migrationspolitiken är, och räddningsplankan från 4% är att man börjar säga en liten bit av sanningen.

Fakta är att vi har en stor arbetslöshet, en stor bostadsbrist, enorma kostnader och har tagit emot hundratusentals lycksökare som bara kommit hit för att få en bättre levnadsstandard. Är man lite logisk handlar det inte alls om att ”öppna sina hjärtan”, det handlar om rent lurendrejeri. Där du är den lurade som svensk skattebetalare. Vartenda ”ensamkommande flyktingbarn” som smugglats hit kostar ca 1.5 miljoner för skattebetalarna varje år. Hur många kan man hjälpa i ett flyktingläger för 1.5 miljoner?

 

Inga kommentarer: