måndag 11 augusti 2014

Medias desperation

Galna clowner i Riksdagen skriver Andres Lokko i sin krönika. Utan tvekan anspelar han på SD, och gör någon haltande jämförelse med några clowner från Detroit.
Jag kan inte låta bli att dra på läpparna när jag läser det. Lite antydningar om nazism och clowner. Det är så symptomatiskt för svensk journalistik. I ren desperation över att inte kunna föra en saklig diskussion och tillåta kommentarer, trevar man lite i farstun och smutskastar så gott man kan och törs. Framför allt saknar man argument. Men det känns igen från riksdagen och hela sjuklövern. Man är svarslösa, svarar inte på frågor, flummar och döljer fakta och kostnader. Så man frågar sig vilka som egentligen är clowner? Journalister som publicerar irrelevanta dumheter eller riksdagsmän som inte klarar av att föra en saklig debatt?
Ovanpå detta gäller det i media att smutskasta siter på internet som berättar det media inte rapporterar. Avpixlat är en typisk sådan site och man tillhandahåller information som garanterat inte publiceras i vanliga media. Om man vill skapa sig en egen bild, och inte bara naivt tro på det officiella media skriver är det alltså bra att skapa sig en egen bild.
Men nu ska jag bjuda på en som jag anser vara en riktig clown. Erik Ullenhag kör en
ghettosafari, sannolikt för att visa att han klarar sig utan skottskador. Man får förmoda att han har folk från SÄPO med sig dock. Det verkar dock som media har fått order att tysta hela problematiken, eftersom man knappt hittar något detta år om antalet skottlossningar. Antalet våldtäkter har helt försvunnit från medias intresse. Men det är ju val snart och vi kan vänta oss att Ullenhag kommer att rapportera om sina vistelser i de berikarområden där han åker på safari. Givetvis bara positivt och han kommer att ha sett möjligheter, potential och får flummiga visioner som kan användas i valrörelsen.
Men en taktik man börjat med är tydligen att komma med artiklar om olika extrema högergrupper och rena rasister. Detta är ett exempel.
Det verkar som man i ren desperation över att sakna argument mot SD, kör med sådana artiklar för att man tror att gemene man inte fattar skillnaden mellan invandringspolitik och rasism. På så sätt skapar man alltså en koppling till SD som inte finns, men läsarna ska tro att SD står för de åsikter en del av de muppar som är högerextrema och rasister står för. Ett rent propagandaknep alltså.
Alla fattar att Svenskarnas parti inte har en chans att få några mandat, i alla fall inte i riksdagen. Alltså kan man säkert spela detta kort i förhoppningen att Svensson inte ska bekymra sig om skillnaden mellan SD och rasistiska falanger. Man har ju tappert försökt trumma in i Svensson huvud ett antal år att SD är någon form av smygrasister.
Så låt mig än en gång förklara skillnaden mellan rasism och invandringspolitik. Rasism är att man baserat på folkras selekterar folk på olika sätt, man anser att vissa folkraser är mindre värda vilket t.ex. nazisterna ägnade sig åt. Men även i detta land hade vi raslagar och socialdemokraternas historia är minst sagt präglad av rasism för att skapa det svenska folkhemmet under 30-60 talet. Akterna från Medicinalstyrelsen är än idag hemligstämplade.
Man kan även betrakta andra saker som mer eller mindre rasistiska som t.ex. att värdera människor efter kön, sexuell läggning eller religion. Men detta är som jag ser det diskriminering och inte rasism.
Invandringspolitik är något helt annat. Samma regler ska gälla för alla som kommer till detta land oavsett var man kommer ifrån eller andra saker. Är man flykting så är man, förbannat enkelt med lite sund logik. Samma regler ska alltså gälla för amerikaner, somalier, kineser, japaner eller vilka som helst. Det är inte rasism - det är de regler för invandring man måste ha. Alltså regler baserade på huruvida en person är en flykting eller ej.
Sedan är vi del av EU, vi har FN:s regler och även hur många flyktingar vi tagit emot att ta hänsyn till, samt vår ekonomi och mycket annat. Det är fundamentet, men det är inte på något sätt rasistiskt eller diskriminerande. Det är en ren realitet eftersom vi av olika skäl inte kan ta emot alla som vill kalla sig flyktingar från hela världen.
Tänk att detta ska vara så förbannat svårt för sjuklöverns politiker att fatta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För mig är människor som är närmare besläktade med mig mer värda än de som är mer avlägset besläktade.
För mig är människor jag känner igen mig själv i mer värda än människor som jag känner igen mig själv mindre i.
Kipling, the stranger:
http://www.poetryloverspage.com/poets/kipling/stranger.html

/martin

Ulmerkotten sa...

Visst är det så. Självklart har man mer koppling till släktingar, vänner arbetskamrater än helt okända personer.
Och givetvis känner man att främmande saker och kulturer är mer främmande än den svenska.
Men för den skull behöver det inte betyda att människorna är sämre eller mindre värda eller lägre stående. Tycker man det är man definitivt rasist om man baserar en sådan åsikt på ras eller hudfärg.
Däremot anser jag det vara helt på sin plats att kritisera en politisk åsikt eller en religion (givetvis islam, och som jag åtskilliga gånger ifrågasatt och kritiserat), utan att vara rasist eller ens diskriminerande.