måndag 25 augusti 2014

Missaktning?

Jag hittade en höjdare på Fria Tider på dennalänk.

Någon har alltså skämtat lite om en imam och lagt det på FB. Jaha, vilket scoop kan man tycka. Men eftersom nu muslimer är rent rabiata när det gäller skämt om muhammed och islam rent generellt, har man tydligen drivit saken till en domstolssak, och en kammaråklagare kallar detta för ”missaktning”.
 
Man kan läsa detta på FT: ”I sin stämningsansökan skriver kammaråklagare Michael Forsberg att den misstänkte "i ett meddelande som spritts till ett stort antal personer uttryckt missaktning mot personer med muslimsk trosbekännelse. Brottet är inte ringa."

Alltså vad är detta för nonsens? Skulle det vara ett brott att skoja om islam och muslimer? Om så är fallet varför? Om sedan ett antal muslimer känner sig kränkta är det deras problem. Som alla vet, Vilks t.ex., är det så att muslimer anser att deras religion står över svensk lagstiftning och det gör att de tycker de kan ta lagen i egna händer.

Men det verkligt skrämmande är att en kammaråklagare ser detta som missaktning, alltså någon form av förolämpning mot muslimer generellt. Genom sin formulering ställer sig alltså denne åklagare bakom muslimerna och menar att man inte får skämta om muslimer eller islam, och begränsar alltså vår yttrande- och tryckfrihet. Vi får inte har åsikter om en religion eftersom muslimer kan anse detta vara kränkande.
Som en konsekvens blir då följden att man med svensk lagbok i handen kan åtala alla som på något sätt ifrågasätter alla direkta dumheter som finns i koranen och inom islam.
Det handlar inte om ”missaktning”, det handlar om yttrande och tryckfrihet samt enkel och sund logik, en skrift från 600-talet, samt en religion som inte är kompatibel med ett modernt västerländskt samhälle.
Den religion som inte tål kritik eller ifrågasättande är inte värd att ens kallas religion. Om sund logik och argument inte må användas för ifrågasättande för att någon kan känna sig ”missaktad” kan vi glömma att ha ett fritt demokratiskt samhälle och låta imamerna styra detta land. De har alltid rätt, får inte ifrågasättas, att komma med skämt om imamer eller islam blir straffbart och vi som otrogna ska dödas enligt koranen.
 
Låter det som det samhälle du vill leva i kammaråklagaren?

Inga kommentarer: