torsdag 21 augusti 2014

Vidrig video

Jag tittade på videon där IS avrättar en amerikansk journalist. Det var riktigt vidrigt.
 
IS kommer med lite svamligt snack om dels att inte USA betalat någon lösensumma, och dels att Foley hade flyktplaner. Vad är det för svammel? Det är väl en självklarhet att man tar ståndpunkten att man inte betalar någon lösensumma. Vad skulle det annars öppna upp för? Att varenda militant muslim, och det finns alldeles för många, tar varenda amerikansk medborgare de kan komma över som gisslan givetvis. Eller anser någon att IS och andra militanta muslimska muppar har någon rättighet att ta gisslan? Vidare hade uppenbarligen Foley varit fånge ett antal år, man kan ju fundera på hur trevligt det måste ha varit, och föga märkligt om han inte ville fly. Eller tror någon att det är någon form av trevlig semester att vara amerikansk fånge hos IS?

Ånyo, det här visar islams sanna sida och som det står i koranen är det varje god muslims skyldighet att döda så många otrogna som möjligt. Om så inte är fallet, var är proteststormarna mot Boko Harams framfart, från det al-Qaida och al-Shabaab gör från muslimska stater och rent generellt från muslimer världen över? Nix, det är tyst. Lite mjäkigt beklagande på sin höjd, men inte mer. Vad säger Hr. Zouhir som ondgjorde sig i SvD för någon dag sedan om att det var ett kollektivt straff för muslimer att bli misstänkliggjorda genom att man ville skärpa lagen gällande de som deltar i terroristutbildningar och dito verksamheter? Var är hans kraftfulla avståndstagande från detta regelrätta mord på Foley?

Jag har sagt det tidigare; det finns ett direkt linjärt samband mellan graden av muslimsk tro och terroristverksamhet. Ju mer och fundamental och bokstavstroende islamistisk tro, desto större risk för ren terrorverksamhet. Och ju fler muslimer desto större risk för att en del av dem är fundamentalister. Låt oss fråga oss hur stor del av de terroristhandlingar som skett de sista tio åren som inte skett av islamister?

Med det sagt betyder det inte alls att alla muslimer är terrorister eller potentiella sådana, för så är verkligen inte fallet, men ingen kan förneka att risken ökar med grad av fundamentalism och antal.

Men grundplåten är just islam. Man gömmer sig bakom ordet religion för att legalisera allt. Från kvinnosyn, halal, synen på HBT, krav på egen och vansinnig lagstiftning till rena terroristbrott. Det är alltså dags att ta bort flaggan religion från islam. Det är en tro som alla andra, inkluderande politiska, och den ska ifrågasättas utan pardon. Allt som inte stämmer överens med ett modernt västerländskt samhälle eller är i strid med svensk lag ska straffas eller förbjudas.
 
Vi kan inte längre vara blåögda svenskar som tror på alla dumheter Ullenhag och hela sjuklövern kommer med om någon lycklig och berikande samexistens med fundamentala muslimer. Det kan inte och kommer aldrig att fungera.

Men som sagt och uttjatat; vill någon vara muslim och be hemma har jag inga som helst problem med det. Jag kan lyssna till och argumentera med muslimer, men jag köper inte att ”det står i koranen” som argument, eller att någon imam anser något.

Inga kommentarer: