torsdag 18 december 2014

Bubblan börjar spricka

Sakta men säkert spricker bubblan. Det faller på sin egen orimlighet att det lilla landet Sverige, med knappt 10 miljoner invånare ska ta emot runt 100.000 flyktingar per år. Jag vet inte om den s.k. anhöriginvandringen är inkluderad i denna siffra dock. Så sakta men säkert kommer man försöka hitta på sätt att begränsa detta, och frågan är bara hur man ska kunna göra det utan att tappa ansiktet eftersom det var helt andra tongångar före valet. Medan medborgarna kommer ihåg vad man lovade före valet, kan man givetvis inte göra ”helt om”, och ändra sin politik. Det skulle ifrågasättas och framstå som att det man stod för innan valet inte gäller. Ett svek mot sina väljare helt enkelt.
Alltså måste man nagga lite i kanten på problemet och som Göran Hägglund i DN (
länk), föreslår lite harmlösa saker som i första läget inte alls skulle få någon som helst effekt. För några dagar sedan var det en moderat som provade samma taktik. Smart nog lät man en lägre moderat komma med detta för att, om det inte funkat hade partiledningen kunna backa och banna.
Socialdemokraterna sitter i samma båt som vänstern och miljömupparna, och därför törs man inte göra några utspel i dagsläget.
Vad som nu kommer att hända är att det kommer liknande utspel i form av framgent. Alla inser det ohållbara i situationen men ingen törs erkänna den.
Det finns alltså tre stora huvudproblem man måste lösa och det illa kvickt:
För det första måste man begränsa invandringen och fatta att det är inga flyktingar i ordets bemärkelse som kommer hit. Det är personer som vill ha en bättre levnadsstandard som svarar för minst 90% av invandringen. Eftersom det inte finns arbeten måste dessa personer försörjas via skattsedeln i ett antal år innan de ens börjar betala skatt.
För det andra skapar politikerna inga jobb. Det är ett enkelt faktum som alla borde inse. Man kan kanske bekosta nya arbeten med skattepengar inom offentlig sektor, men detta är inga riktiga jobb. Därmed inte sagt att offentlig sektor är onödig, men runt 50% av detta lands BNP är idag inom offentlig och ofantlig sektor, egentligen en skrämmande hög siffra. Det invandringen skapar för de som kommer i förvärvsarbete, ofta just inom offentlig sektor är undanträngningseffekter och lönedumpningar som naturlig följd.
För det tredje kan det inte råda något som helst tvivel att det råder stor bostadsbrist i landet. Detta har ett antal orsaker, dels att det är olönsamt att bygga, men även att kommunala bolag styrs av politikerna som prioriterar flyktingar före svenska medborgare, ”desperata” som både kommunerna och personerna är. Efter flyktingförläggningar och med anhöriginvandring är situationen som de naiva tydligen inte fattat. Svenska ungdomar som vill flytta hemifrån göre sig ej besvär, de kan ju bilda familj hemma hos föräldrarna.
Man kan ovanpå detta läsa denna artikel, där Migrationsverket uppenbarligen har svängdörr till den svenska skattekistan. Runt 1000 personer behöver anställas för att klara anstormningen. Ställ dig frågan om detta är riktiga jobb eller skapade jobb? I artikeln kan man även läsa att Migrationsverkets personal f.n. jobbar skiten ur sig och att en person som kommer till Sverige idag, kommer att bli utvärderad om han/hon är flykting i augusti nästa år. Vem betalar mat och husrum för denna person till dess?
Av många rent idiotiska politiska beslut jag sett I detta land leder besluten runt flyktingpolitiken sedan runt 10 år, med åtskilliga hästlängder.
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Angående beräknad invandring 2014-2018

http://www.dagenssamhalle.se/kronika/taenk-om-jimmie-akesson-blir-statsminister-2018-11913

James