onsdag 10 december 2014

Paradoxernas land

I slutet på förra månaden bloggade jag om att det tydligen finns en riksdagsmajoritet som vill stoppa informationsplikten när det gäller HIV. Det innebär att en HIV-smittad inte ska behöva tala om för en sexpartner att han/hon är HIV-positiv. Klassningen innebär alltså att HIV ska klassas lägre än de befintliga könssjukdomarna som är möjliga att bota. WHO listar som första punkt att den största risken för att sprida HIV är ”Having unprotected anal or vaginal sex”.
Mot detta står alltså svensk expertis och svenska politiker som man kan läsa på denna länk.
Tidigare har det dessutom varit ett rent faktum att det är en risk att få HIV genom oskyddat sex med någon som är HIV-positiv. Vidare vore det intressant att få höra just svenska experter och politiker tala om hur då HIV smittar om det enligt dem är i det närmaste helt riskfritt med sexuellt umgänge med HIV-positiva. Är det månne luftburet? Hudkontakt? Via utomjordingar? Så berätta nu hur HIV smittar.
Hade det varit första april hade jag tagit hela ETC-artikeln som ett skämt om än mycket osmakligt.
Man har nu en insamling för att stoppa spridningen av HIV som heter Musikhjälpen. Givetvis av PK-media.
Allt luktar ganska illa och allt är en ren paradox. Musikhjälpen vill alltså minska spridningen av HIV, samtidigt som politikerna ljuger och marginaliserar riskerna med att bli smittad. Här finns helt klar en dold agenda och avsikter man inte berättar om.
Man kan dock till sammanhanget konstatera att vi haft stora flyktingstömmar hit från Afrika de senaste åren, och Afrika har världens överlägset flest HIV-smittade (
länk). Vidare är det så att det inte är något som helst krav att de som kommer till detta land som flyktingar eller anhöriginvandrare, genomgår läkarundersökning eller provtagning för smittosamma sjukdomar. Det är nämligen integritetskränkande.
Men som svensk har man ju ett psonnummer. Alltså ett registreringsnummer man får från födseln. Man tar DNA-prov på alla nyfödda i detta land och registrerar DNA-sekvensen i PKU-registret i Huddinge (länk).
Ingen vet hur många databaser man finns med i, och hur de samkörs. Övervakningskameror som sannolikt kan identifiera oss mot pass eller körkortsregistren. Detta är statistikens och övervakningens förlovade land. Men du vet lille medborgare; ”den som har rent mjöl i påsen behöver inte bekymra sig” och ”det är för ditt eget bästa”. Det är inte integritetskränkande.
Mot den bakgrunden frågar man sig om det är för mycket begärt att de som kommer till detta land och kallar sig desperata flyktingar testas för livslånga smittsamma sjukdomar, I synnerhet om de kommer från områden där man vet att dessa sjukdomar är mycket vanliga?

2 kommentarer:

Conlon Nancarrow sa...

Jag har sagt det förr och säger det igen: Varken Salvador Dali eller Mony Python är i närheten av Sverige när det gäller surrealism...

http://polytempik.blogspot.se/

Ulmerkotten sa...

Haha! Det har du faktiskt helt rätt i. Men sjäva "konsten" har ju varit att dupera medborgarna.