lördag 13 december 2014

Rödflagg i PK-leden

Det är rubriker i tidningarna om att Kent Ekeroth motionerar i Riksdagen om att man borde ha statistik på ursprungsland och föräldrarnas härkomst gällande de som sitter i svenska fängelser. Länk DN, länk SvD, länk Expressen.
Jag finner det hela lite lustigt eftersom vi för det första talar om grova brott där fängelse utdömts, alltså inte mindre brott med påföljden böter. Det andra är att det har funnits sådan statistik tidigare. 2005 publicerade BRÅ ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet”, rapport 2005:17. Rapporten omfattar fem år, och alla typer av brott finns med.
Men nu är det givetvis så att denna typ av statistik inte är PK. I stället för att inse realiteter och fatta beslut baserat på ren statistik och fakta, har man antingen valt att hemligstämpla eller så har man helt enkelt förbjudit BRÅ att ta fram dem. Saken är även den att ovan nämnda rapport visar uppenbar och kraftig överrepresentation i synnerhet när det gäller sexualbrott som t.ex. på sidan 43, tabell 12.
Så när nu Ekeroth föreslår någon form av sådan statistik är det givetvis rödflagg inom PK-leden, och man ska med alla medel dölja fakta för medborgarna med strutspolitik kombinerat med rent svammel om ”främlingsfientlighet”, ”berikning”, att ”Sverige behöver invandringen” och att man tar emot ”flyktingar”, alltså nysvenska.
Så spelet för galleriet fortsätter, och vi kan vara helt övertygade om att motionen kommer att avslås med stor majoritet.

En intressant notering är en kombination med vad jag skrev om för ett tag sedan, d.v.s. att det inte är mödan lönt för en kvinna att anmäla en våldtäkt längre eftersom antalet fällande domar är löjligt få, och även vid fällande dom utdöms nästan symboliska straff. Noteringen är alltså att enligt tabell 11 är överrepresentationen 5.0 för ”Utrikes födda”, när det gäller ”Våldtäkt/försök till våldtäkt”.
En konsekvens är alltså att medborgarna inte blir informerade om risker som föreligger, och man frågar sig t.ex. hur många kvinnor som blir våldtagna för att de inte känner till fakta.
Som jag påtalat många gånger tidigare; propaganda är lika mycket vad man inte berättar, som vad man berättar.

Inga kommentarer: