fredag 19 december 2014

Det nya mantrat; "integrering"

Jag läste Ullenhags artikel i SvD, som heter ”Tio punkter för bättre integration”. Jag tänkte kontra med en punkt som löser Ullenhags bryderier och alla problem på en gång:
 

  • Minska flyktinginvandringen med 90%, och stoppa all anhöriginvandring.
 
Givetvis börjar Ullenhags artikel med det vanliga svamlet om att det finns många flyktingar i världen och annat klassiskt trams. För att sedan glida över på de tio punkterna. Ullenhags hela problemlösning är som att tro att man botar ett benbrott med Alvedon och hans artikel är tio andra förslag på mediciner som kanske minskar smärtan. Men de löser inte problemet. Problemet är att vi inte kan ta emot fler invandrare som inte har arbete att komma till och måste försörjas i många år innan ens möjligheten till att de ska kunna försörja sig själva finns.
 
Som Sverige ser ut idag har vi inget försvar, världens näst högsta skatter, taskig sjukvård, taskig äldrevård, låga pensioner, usel skola och en stor bostadsbrist. Vi har hög arbetslöshet. Att man mot denna bakgrund fortsätter den sanslösa invandringspolitiken som redan skadat landet allvarligt är direkt ansvarslöst.
Som ett resultat av de senaste årens invandring har vi redan problem och kostnader så det räcker. Gängkriminalitet, ”utanförskapsområden” dit inte ens räddningstjänsten törs göra insatser utan beväpnad eskort, bombdåd mot domstolar, skottlossningar och mord, sexualbrott och sist men inte minst enorma kostnader för integrering och migrationsverket. Kostnaden 100 miljarder per år lär inte vara ett överbud, men ”ingen vet”, eller ”det är svårt att beräkna” som Anders Borg lyckades komma undan med i riksdagen.
Men ovanpå det måste vi även beakta problemen med islam. Det är en totalitär s.k. religion, som står över allt annat inkluderande vårt demokratiska system. Kvinnosynen kan vi varje dag se på våra gator i form av kvinnor som uppenbarligen tvingas klä sig som koranen, eller rättare sagt muslimska män och imamer bestämmer. Vi pratar alltså om en lagbok för muslimer som inte uppdaterats sedan 600-talet. Den som tror att denna ska ha någon som helst betydelse 2014 i Sverige, betraktar jag som rent naiv. Den som dessutom respekterar de som i detta fall tror på koranen och kallar det för en religion, vilket tydligen är ett paraply man må skydda sig från verkligheten, är rent utsagt banala idioter. Detta i synnerhet som muslimska personer ställer krav på det svenska samhället baserat på koranen.
Så för att avsluta – Ullenhag är en klassiker på att svamla om berikning, människor i nöd och att det är riktiga flyktingar som kommer hit. Inget av detta är sant. Riktiga flyktingar lider nöd i konfliktområden. De chartrar inte plan för att få komma just till Sverige, eller betalar flyktingsmugglare runt 100.000 kr för att få komma hit, och drar sedan en tårdrypare för migrationsverket. Riktiga flyktingar dör i flyktingläger samtidigt som migrationsverket får större resurser och 1000 fler anställda. Den ekonomiska dörren är vidöppen, om migrationsverket vill ha några miljarder till är det inget som helst problem.
Riktiga flyktingar dör för att regeringen flyttar resurser från riktig flyktinghjälp i flyktingläger till migrationsverket och flummar med olika resurser för integrering.
 
Men det nya och heta kortet inför nyvalet är just ordet ”integrering”, med det kommer man flumma runt i massor. Ingen törs erkänna att den immigrationspolitik man fört och för har varit och är, ansvarslös, enormt kostsam och till direkt skada för landet. Man snackar om olika filosofiska medel för att fixa benbrott. Plåster på näsan, varmt fotbad, kanske något örtthé, en annan tandkräm eller varför inte läsa några dikter av Kristina Lugn? Konsten att snacka runt problemet alltså. Tack Ullenhag, för ordet ”ordbajseri”, ett ord på nysvenska vi verkligen saknat. Cred!
 

Inga kommentarer: