lördag 6 december 2014

Ett demokratiskt land?

Opinionsundersökningar ska man alltid tolka med viss skepsis. Men ändå, det är lite kul med glädjande siffror som i denna undersökning.
Men kommer du ihåg för några år sedan? Man vägrade blankt att ta debatter med SD. I början provade man och blev bet sig i tummen, sedan skulle SD bara tystas. Detta sätt att agera är högst odemokratiskt, men det kom tydligen direktiv från ovan att så skulle göras. Detta gällde alltså inte bara inom politiken, utan hela media. Man raderade skoningslöst i kommenteringsfälten och företaget Interaktiv Säkerhet AB plockades in eftersom bördan att övervaka kommenteringsfälten blev för stor. I media målades upp bilden av att de som kom till detta land verkligen var flyktingar, och reportage om lyckliga familjeåterföreningar med bilder från myssoffan var legio. Så här med halva facit i handen, kan man helt enkelt påstå att man körde med klassisk propaganda och det är uppenbart att man på olika sätt kontrollerade exakt vad media fick rapportera och det fanns direktiv ovanifrån hur de skulle agera. Kopplingarna med hur det fungerade i forna östblocket är uppenbara. Det finns även en viss sannolikhet om att man lärt sig hur man ska bedriva propaganda just kommer från DDR. Fakta, information och utbildning ska det heta, det är fint. Propaganda och påverkan är fult.
Men SD började bli ett allt större hot, risk fanns för att de skulle komma in i riksdagen. Så ganska tidigt 2010 var det dags att sätta in konkreta motmedel. Som nämnts slog censuren till, man fiskade vilt efter alla kopplingar man kunde mellan SD:s personer och nazistiska/rasistiska åsikter eller uttalanden. Man visste ju att språket spelade stor betydelse rent generellt, och nysvenska uppfanns. Som en följd av detta såg ord som migranter, främlingsfientlig, romer, med flera dagens ljus.
Ovanpå detta, i statistikens förlovade land, gällde det givetvis att dölja allt som var negativt med den invandringspolitik man drev. Alltså, gick det helt plötsligt inte att få fram några som helst kostnader för invandringen, inte ens relevanta uppskattningar. Kopplingar mellan brottslighet och invandrare fick inte heller finnas, så märkligt nog slutade BRÅ att publicera några som helst sådana undersökningar. Bilder med mörkhyade brottslingar vitpixlades för att ge intrycket att personen var svensk.

Men eftersom propagandaapparaten var baserad på en top-down-modell, hade man inte räknat med internet. Detta var det stora misstag man gjorde och därför uppstod bloggar och siter med alternativ information eller propaganda (välj själv). Eller kanske vi ska kalla dem för antipropagandasiter, alltså siter som uppvägde den statliga propagandan eller avslöjade den. Typexemplet är Politiskt Inkorrekt som idag heter Avpixlat.
Men 2010 blev katastrofens år – SD kom in i riksdagen. Man var inga idioter, och fattade att just internet slagit undan fötterna för den klassiska propagandapyramiden. Alltså var det dags att sätta in motmedel, ett exempel är siten ”Inte Rasist Men” som enbart ägnar sig åt ren billig smutskastning enbart mot SD. Givetvis har man hittat på det nysvenska ordet ”hatsiter”, för alla siter som ifrågasatte invandringspolitiken. Tidningen Expo är ett annat exempel på ren propaganda och smutskastningskanal.

Men nu har SD en vågmästarställning i riksdagen, och Alliansen tvingas kohandla med meningsmotståndarna Miljöpartiet för att kunna få igenom propositioner i riksdagen. Hela tiden växer SD och man blir allt mer desperata. I desperation tar man till rena olagligheter som att anlita Researchgruppen för att komma åt komprometterande information. Man gör ett allvarligt dataintrång och tidningen Expressens grävargrupp plockas in och gör sig skyldiga till direkta olagligheter och publicerar rena lögner. Eftersom allt är sanktionerat från ovan, väcks givetvis inga åtal, och de drabbade har alltså som val att på egen hand stämma en av landets största tidningar.

Men vansinnigheterna regeringen bedriver går inte att dölja, och på internet ifrågasätts regeringens politik alltmer. Så Alliansregeringen faller 2014, för att ersättas av en minoritetsregering som i praktiken var dödförklarad innan den ens tillträdde. Problemet var och är att SD nu har en riktig vågmästarposition som inte kan brytas. SD kan alltså blockera både oppositionen och regeringen. Hitintills har taktiken varit att negligera SD och vägra prata med SD, och definitivt inte förhandla med dem. Huvudet i sanden som en struts alltså. Man har inte svarat på direkta frågor i riksdagen, och man har svamlat om annat. Som jag skrev om i senaste blogginlägget har till viss del vårt högsta beslutande organ blivit en larvig teater.
SD representerar alltså 12.7% av svenska folket. Strutspolitikens dagar är nu förbi, det är bara för övriga partier att fatta. Man kan inte vägra att ta debatter med och negligera en stor del av det svenska folkets vilja. Att fortsätta på den linje man har och har haft är synnerligen odemokratiskt.

Samtidigt förlorade Alliansen valet och Socialdemokraterna kunde inte bilda en hållbar regering. Vi har tiggare snart i varenda stad, och migrationspolitiken leder inte till något annat än en utarmning av alla system i hela landet. Det har blivit en guldkalv som allt må offras till under en falsk humanistisk stjärna.
Det är hög tid för väljarna att fatta att man inte bedriver någon som helst form av humanistisk politik genom att få landet översvämmat av ekonomiska lycksökare. Man gör lite för riktiga flyktingar, utan tvärtom, man tar från biståndsbudgeten till de riktiga flyktingarna i krigsområden och spenderar på de ekonomiska lycksökarna som lyckas smuggla sig till Sverige. Synnerligen inhumant i ett globalt perspektiv.
Men nu närmar sig SD 18% enligt opinionsundersökningen ovan. När tänker sjuklövern inse att propagandan var föråldrad, inte fungerade och att man misslyckats? Ska man fortsätta att hitta oheliga allianser bara för att kunna blockera SD? Eller ska man inse att den politik man för och har fört varit felaktig med enorma kostnader och skador, och som en följd av detta krypa till korset?
Jag ser det bara som en tidsfråga innan sjuklöverns politiker inser att förd politik är och har varit vansinnig, men att man samtidigt inte kan förlora ansiktet genom att erkänna begångna fel och dumheter. Man kommer sakta men säkert säga att ”vi måste våga diskutera kostnaderna och problemen med invandringen” på olika sätt. När man kommer till den punkten kanske vi får demokrati och politiker jag kan respektera. Intill dess är och förblir jag skeptisk. Med politiker som stoppar huvudet i sanden och svamlar (som Ullenhag), finns ingen demokratisk framtid. Sanningar och rena fakta sopas under mattan till förmån för visioner, lögner och döljande av verkligheten.

Låt mig avsluta med ett talande exempel. För några år sedan var vi god tvåa i "våldtäkter per capita" i världen efter Lesotho. Är det någon som vet om vi nått förstaplatsen? Nähä....

Inga kommentarer: